Mooiste plekken Filipijnen

Azië Filipijnen Tips en Inspiratie

De leukste en mooiste plekken van de Filipijnen

Het is al weer een paar jaar geleden dat mijn vriend en ik 3 weken door de Filipijnen reisden. Een land binnen zuidoost-Azië dat tot die tijd de grote onbekende voor ons was, maar waar we uiteindelijk ons hart aan verloren. We bezochten de eilanden Bohol, Palawan en Luzon en dit was uiteindelijk de perfecte combinatie van paradijselijke stranden en een te gekke natuur. Benieuwd naar de mooiste plekken in de Filipijnen? Ik zet mijn favorieten op een rij.

 

 

1. Corong Corong Beach (El Nido) Palawan

 

In één woord “WAUW”. Het uitzicht bij aankomst op Corong Corong Beach is echt fantastisch. De kalkstenen rotsformaties en de eilanden van de Bacuit Archipel in de verte, lijken wel een sprookje. Welcome to paradise! Corong Corong ligt bij het bekende, maar drukke El Nido, maar gelukkig is van al die drukte op Corong Corong niks te merken. Het ligt namelijk aan de andere kant van een gigantische rotspartij, iets verder van El Nido af en hier is de sfeer juist ontzettend relaxed. Wij verblijven bij het leuke Orange Pearl Resort.

 

Op zoek naar de leukste accommodaties bij Corong Corong beach? Je vind ze op:

BOOKING.COM | AGODA | AGODA

 

 

Mooiste plekken Filipijnen
Corong Corong Filipijnen

 

 

 2. Een boottocht door de Barcuit Archipel, Filipijnen

 

Bezoek je El Nido, dan is een boottocht door de Bacuit Archipel echt een must. Je kunt zelf een boot huren of meegaan met een tour, wat uiteraard een stuk goedkoper is. In het laatste geval kun je kiezen uit 4 verschillende trips, waarbij je bij iedere tour weer andere plekken bezoekt. Bij de ene tour ligt bijvoorbeeld de nadruk meer op het bezoeken van verlaten stranden, bij de andere op het bezoeken van grotten. Laat je  van te voren goed informeren en heb je genoeg tijd, doe dan gewoon meerdere tours. Het is de moeite waard!

 

Mooiste plekken Filipijnen
Bacuit Bay, Filipijnen

 

3. Nacpan beach, Palawan

 

Nog een must vanuit El Nido, is een bezoek aan Nacpan beach. Dit super mooie strand ligt zo’n 20 km ten noorden van El Nido. Het is prima te doen om een brommer te huren en hier op eigen houtje naar toe te rijden. Wil je dat liever niet, huur dan een triclycle (brommer-taxi). Het strand zelf is mega groot en toen wij er waren, praktisch verlaten. Er zijn tegenwoordig een paar accommodaties en eettentjes te vinden. Voor mij was Nacpan Beach één van de aller mooiste plekken in de Filipijnen.

 

Filipijnen
Nacpan Beach, Filipijnen

 

 

4. Slapen op een onbewoond eiland, Palawan

 

Dat wil toch iedereen wel een keer doen? Slapen op een onbewoond eiland. Wij kozen voor Cacnipa island  bij Palawan. Op dit eiland vind je het Coconut Garden Island resort , een kleinschalig resort met mooie bungalows. Je kunt er zowel vanuit El Nido, als Port Barton naar toe. Het eiland zelf is klein, groen en heuvelachtig en het strand bij het resort is zoals vele stranden in de de Filipijnen, prachtig!

 

Mooiste Plekken Filipijnen

 

 

5. Port Barton, Palawan

 

Een goed alternatief voor het drukke  El Nido, is Port Barton. Port Barton is een stuk gemoedelijker en ontzettend leuk. Het strand is er hemels en ook vanuit hier maak je te gekke boot trips naar de vele prachtige (onbewoonde) eilanden in de omgeving.

 

Op zoek naar de leukste accommodaties op Port Barton? Je vind ze hier: 

BOOKING.COM | AGODA | AGODA

 

 

Strand Filipijnen
Port Barton Filipijnen

 

 

6. Loboc, Bohol

 

Het is niet zo raar dat wij op het eiland Bohol terecht kwamen, want Bohol is één van de groenste eilanden van de Filipijnen en staat vooral bekend om de Chocolate Hills, een vlakte van zo’n 50 km² waar meer dan 1.000 kegelvormige heuvels te vinden zijn. Onze favoriete plek op Bohol is Loboc. Een klein dorpje gelegen aan de Loboc-rivier. Wij verbleven hier bij een te gekke accommodatie, Nuts Huts, dat prachtig aan de rivier is gelegen. Een super fijne plek om een paar dagen door te brengen.

 

Op zoek naar de leukste accommodaties van Loboc? Je vind ze hier:

Booking.com | AGODA | AGODA

 

 

Natuur Filipijnen
Loboc Rivier

 

 

7. De Ifugao rijstterrassen, Luzon

 

De mooiste rijstterrassen die ik ooit heb gezien, vind je in het noorden van Luzon, nabij het dorp Banaue. Deze rijstterrassen, de Ifugao rijstterrassen, zijn meer dan 2000 jaar oud en staan op de werelderfgoedlijst. Vanuit Banaue kun je 2 van de 5 terrassen bezoeken die op deze lijst staan, de Bangaan en Batad rijstterrassen en dit is een dikke aanrader! Trek voor Batad minimaal een dag uit en combineer een bezoek met een hike naar Tappiya waterval.

 

Op zoek naar de leukste accommodaties van Banaue? Je vind ze hier:

BOOKING.COM | AGODA | AGODA

 

 

Natuur Filipijnen
De rijstterrassen van Batad, Filipijnen

 

 

8. Vigan, Luzon

 

Dat de Spanjaarden een groot onderdeel uitmaken  van de Filipijnse geschiedenis, merk je direct bij aankomst in Vigan. De sfeer in deze stad voelt direct goed. We verbleven in een prachtige, statige villa, waar ook Tom Cruise tijdens de opname’s van Born on the 4th of july ooit verbleef. Steek die maar in je zak ;-) Erg groot is is Vigan niet, dus meer dan 1 dag hoef je hier niet te blijven, maar het is een ideale stop wanneer je van noord-Luzon terug naar Manilla reist. (of andersom natuurlijk)

 

Op zoek naar de leukste accommodaties van Vigan? Je vind ze hier:

Booking.com | AGODA | AGODA

 

 

Mooiste plekken Filipijnen
Vigan, Filipijnen

 

 

9. Pagudpud, Luzon

 

Misschien wel de grootste verrassing van onze trip van 3 weken door de Filipijnen, was Pagudpud, een plaats in het uiterste noorden van Luzon. We hadden gelezen dat hier mooie stranden te vinden zijn en omdat onze reis op het einde liep, wilden we graag nog een paar dagen genieten van zon, zee en strand. De 2 bekendste stranden hier zijn Saud beach en Blue Lagoon, waar je o.a Hannah’s vind, een mega groot en populair resort. Eén advies: blijf weg van Blue Lagoon! Het is druk, vies en het water is sterk vervuild. Saud beach is daar en tegen is echt een dikke aanrader! Een prachtig groot en wit zandstrand, echt een heerlijke plek.

 

Op zoek naar de leukste accommodaties van Pagudpud? Je vind ze op: 

Booking.com | AGODA | AGODA

 

 

Filipijnen
Saud Beach Pagudpud, Filipijnen

 

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer.

Share this:

Gek op reizen en groot Azië-liefhebber. Altijd bezig met het plannen van mijn volgende reis. Het liefst trek ik de jungle in, op zoek naar wildlife.

Leave a Comment

Comments (14)

  1. Ja klopt, Vooral het einde van het jaar is er veel kans op orkanen :-( Maar los van dat zijn de Filipijnen echt een van de mooiste bestemminingen van Azie.

 1. Hoi Sigrid,

  Wat een fijne overzichtelijke blog! Heb je misschien tips voor een handige route? Ik land op Manila en zat er aan te denken om naar Boracay te vliegen, dan naar Cebu om daar de boot naar Bohol te pakken. Terug naar Cebu om te vliegen naar Palawan en dan weer terug naar Manila om daar de velden te bekijken en te vliegen naar Indonesie. Is dat een beetje logisch denk je?

  Groetjes,
  Laure

 2. De Filipijnen! Wat een mooie plekjes. Het valt me op dat je steeds zo positief praat over de mensen. Ik ben echt zo benieuwd in Indonesië! Filipijnen staat ook op mijn lijstje, al die eilandjes, stranden en die rijstterrassen, de natuur en natuurlijk de mensen! Wie weet volgend jaar ?

  1. Jaaa de mensen in Azië zijn zo lief over het algemeen. Je merkt alleen dat hoe toeristischer een plek is, hoe meer mensen zegen je aankijken alsof je heel rijk bent en daar misbruik van willen maken. Kun je het hun kwalijk nemen? Nee denk het niet. Al zitten er soms echte grote oplichters tussen. Altijd uitkijken dus ;-)

 3. 10 maart ga ik met een vriendin drie weken door de filipijnen reizen, kijk er heel erg naar uit.

  We willen eerst een week naar de rijssterassen en Dan twee weken naar Palawan. Heb je nog tips? Cacipna island heb ik opgeslagen lijkt me erg leuk, zijn er meer soort gelijke eilanden te vinden? En kunnen we op Palawan ook zwemmen met schildpadden?

  Groetjes, Adri

  1. Ha Adri, wat een heerlijk vooruitzicht! Ik wil je als tip meegeven dat je rekening moet houden met Pasen (eind mrt) Gedurende Pasen en de dagen er voor is het hartstikke druk met lokale toeristen. Vervoer en accommodaties zitten vaak al vol, dus evt toch op voorhand al dingen boeken. Er zijn zeker nog meer eilanden zoals Cacnipa. Informeer even in Port Barton of El Nido. Ik neem aan dat er ook wel schilpadden bij El Nido te vinden zijn, maar dat de kans het grootst is om ze te zien als het niet druk is, dus niet tijdens de boottrips die worden aangeboden. Heel veel plezier!! De Filipijnen zijn echt te gek :-)

 4. Hallo Sigrid,

  Ik ben een reis aan het plannen naar de filipijnen en wil ook ongeveer een maand rondreizen. Veel van de dingen die jullie hebben gedaan staan ook op mijn lijstje, zoals de rijstterassen,vigan en natuurlijk palawan.. met daartussen in nog een hoop meer! Ik dacht bijna dat het niet te doen was, omdat het heel veel reizen is over grote afstanden, maar toen zag ik jouw blog.
  Zou je mij iets meer kunnen vertellen over jullie route, vervoersmiddelen en wat je van te voren had geboekt en ter plaatse?

  Ook ben ik benieuwd of je het slapen op een onbewoond eiland had gereserveerd..

  1. Hoi Elise, sorry voor mijn late reactie! Ik heb een aparte blog geschreven over mijn route door de Filipijnen. Je vind hem terug op: https://www.mytravelsecret.nl/reisroute-een-maand-in-de-filipijnen/ Wij hebben het meeste echt pas op het laatst geboekt, ook de vluchten. Omdat wij rond Pasen reisden was het wel erg druk, maar was het uiteindelijk best wel goed te doen. Het onbewoonde eiland hebben we ongeveer een dag of 2 van te voren geboekt via het Art cafe in El Nido. Dit is sowieso een top plek voor informatie.