My Travel Secret ...
Menu
Azië / Thailand

Mahanakhon SkyWalk: deze sky bar in Bangkok wil je niet missen

Home » Thailand » Mahanakhon SkyWalk: deze sky bar in Bangkok wil je niet missen

Verblijf jij tijdens jouw reis door Thailand een paar dagen in Bangkok en wil je graag een drankje doen in één van de vele te gekke sky bars? Check dan zeker even de Mahanakhon SkyWalk. Deze rooftop bar in Bangkok heeft in november 2018 zijn deuren geopend en is één van de hoogste obeservatieplatforms van heel Thailand. Het 360 graden uitzicht over de stad is werkelijk fantastisch en het fijne is dat hier geen hele strenge dresscode geldt. Lees hier meer over ons bezoek aan deze sky bar in Bangkok lees je hier.

De Mahanakhon SkyWalk bevind zich op de bovenste verdiepingen van het King Power Mahanakhon gebouw in de wijk Silom. De toren heeft een heel speels, herkenbaar uiterlijk en daarom zie je hem vanaf veel plekken in Bangkok in verte al liggen. Op de 74e verdieping van dit gebouw vind je het indoor observatieplatform van de Mahanakhon SkyWalk en op de 78e verdieping het outdoor gedeelte. De rit in de lift naar boven toe is al een hele belevenis op zich. In 50 seconden ga je van verdieping 1 naar verdieping 74 en krijg je digitaal alvast een klein voorproefje van wat je boven aan de top kunt verwachten.

De grote trekpleister van de Mahanakhon SkyWalk is de glasbodemplaat op de bovenste verdieping. Om hier op te staan, moet je zeker geen last hebben van hoogtevrees, want je kijkt maar liefst 314 meter naar beneden. Ik probeerde het uit en vond het echt heel gaaf, maar stiekem ook wel heel erg spannend. Zodra ik het platform opstapte, begonnen mijn benen spontaan te trillen als een rietje.

Uitzicht over de Mahanakhon SkyWalk vanaf het Amara Bangkok Hotel

De bereikbaarheid van de Mahanakon SkyWalk

De Mahanakon SkyWalk bevindt zich in het King Power Mahanakon gebouw in de wijk Silom. Dit gebouw is gemakkelijk bereikbaar met de BTS Skytrain. Je stapt uit bij de halte Chong Nonsi en kiest hier voor uitgang 3. Je loopt vervolgens recht op de ingang af. Klik hier voor een overzicht van de Skytrain in Bangkok.

Verblijf je in de buurt van Khao San Road, in de wijk Banglamphu , dan kun je het beste een taxi (Grab!) nemen. De kosten hiervoor zijn ongeveer 100-120 baht (ongeveer 3 euro), enkele reis. Houdt er wel rekening mee dat het verkeer in Bangkok een gekkenhuis kan zijn, vooral tijdens de spitsuren. Toen wij een taxi van Silom naar Khao San Road namen rond een uur of 16.00u, waren we bijna een uur onderweg. De rit was hooguit 7 kilometer in totaal.

rooftop bar bangkok
Sky bar Bangkok

Openingstijden en prijzen van de Mahanakon SkyWalk

De Mahanakon SkyWalk is dagelijks geopend van 10.00u tot 0.00u. De laatste toegang is om 23.00u. Wil je de SkyWalk bezoeken tijdens zonsondergang? Zorg dan dat je voor 17.00u aanwezig bent en dat je je tickets op voorhand reserveert, zodat je verzekert bent van toegang.

Een ticket voor de Mahanakon SkyWalk kost 1.050 baht per persoon. Kinderen van 3 t/m 12 jaar betalen 450 baht en kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen. Dit geeft je toegang tot het indoor én outdoor observatie dek. Je kunt er ook voor kiezen om alleen toegang te hebben tot het indoor observatie dek. Deze tickets zijn iets goedkoper, namelijk 850 baht p.p en 250 baht per kind, maar dit raad ik niemand aan. Voor die 200 baht meer kun je het beter meteen goed doen.

Regelmatig worden er online voordeeltickets verkocht voor de Mahanakhon SkyWalk. Momenteel krijg je bijvoorbeeld korting op een ticket voor zowel het indoor-als outdoorgedeelte en betaal je maar €22,95 p.p. in mei 2020 en €24,95 in juni t/m oktober 2020 (let goed op dat je het juiste ticket selecteert!!)

In het weekend kan het erg druk zijn bij de Mahanakhon SkyWalk, dus heb je de kans om de toren door de weeks te bezoeken, dan zou ik dat zeker doen.

Skybar Bangkok
Entree Mahanakhon SkyWalk Bangkok

Wij bezochten de Mahanakhon SkyWalk vanuit het fantastische Amara Bangkok Hotel. Dit hotel ligt op maar 10 minuten lopen van de toren, dus dat was echt ideaal. Wij kozen voor deze sky bar, omdat hij nieuw was en omdat hier geen hele strenge dresscode geldt, zoals op veel andere plekken. Zolang je je een beetje beschaafd kleedt en niet op blote voeten komt, is het hier prima. Het uitzicht over de stad bleek nog veel mooier dan verwacht, vooral tijdens de zonsondergang. Echt een hele dikke aanrader wanneer je op zoek bent naar het mooiste uitzicht over Bangkok.

Op zoek naar nog meer tips voor jouw reis naar Thailand? Check dan ook:

sky bar bangkok

Klik hier voor een overzicht van alle Thailand artikelen

thailand travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer