My Travel Secret ...

Little Adams Peak, Ella: dit uitkijkpunt mag je niet missen

by Sigrid
Little adams peak
Home » Sri Lanka » Little Adams Peak, Ella: dit uitkijkpunt mag je niet missen

Staat een bezoek aan Ella op de planning tijdens je reis door Sri Lanka? Dan mag de wandeling naar Little Adams Peak zeker niet ontbreken, want wat mij betreft is dit een van de allerleukste dingen om te doen in Ella. Little Adams Peak is een heuvel net buiten het centrum van Ella. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Deze plek wil je absoluut niet missen!

Het startpunt van de wandeling naar Little Adams Peak ligt bij het Ella Flower Garden Resort, op zo’n 1,5 kilometer van het centrum van Ella. Je loopt hier heel makkelijk naar toe of je huurt voor een paar euro een tuk tuk en laat je hier af zetten.

little adams peak

Vanaf Ella Flower Garden Resort volg je het pad richting Little Adams Peak. Het pad is verhard en goed begaanbaar. Het loopt door een prachtige theeplantage en vanaf hier heb je al een mooi uitzicht over Ella Rock, de berg die aan de overkant van de vallei ligt. Na dik een kilometer lopen arriveer je bij een trap. Vanaf dit punt is het nog zo’n 15-20 minuten klimmen naar de top van Little Adams Peak.

Little adams peak ella
Uitzicht over Ella Rock tijdens de wandeling naar Little Adams Peak

Eenmaal aan de top kun je er voor kiezen om nog een stuk verder te lopen over de bergkam. Dit is een iets wat zwaarder stuk om te wandelen, omdat het pad onverhard en heuvelachtig is. Ook zijn sommige stukken flink begroeid. Het kost dus wat moeite, maar ik kan je zeggen dat de inspanning meer dan de moeite waard is, want de uitzichten worden er alleen nog maar mooier op.

little adams peak sri lanks
Little adams peak

De wandeling naar de top van Little Adams Peak is niet heel erg zwaar en als je het mij vraagt zou iedereen die geen lichamelijk probleem heeft deze wandeling moeten kunnen maken. Wel kan het tussen 10.00u en 14.00u erg heet zijn en daarom raad ik aan de wandeling vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag (zonsondergang!) te starten.

little adams peak

Naast de wandeling naar Little Adams Peak is er nog een mooie wandeling die je kunt maken in Ella, de hike naar Ella Rock. Beide wandelingen zijn prachtig en meer dan de moeite waard. Wel is de hike naar Ella Rock een stuk intensiever. Voor de wandeling naar Little Adams Peak waren wij ongeveer 2-2,5 uur kwijt. Dit is inclusief wandeling vanaf het centrum en talloze fotomomenten. Naar Ella Rock waren we in totaal zeker 4 uur onderweg.

Ella rock
Little Adams Peak gezien vanaf Ella Rock

Heb je niet zo heel veel tijd te spenderen in Ella en wil je één wandeling maken, dan zou ik kiezen voor de wandeling naar Little Adams Peak. Heb je genoeg tijd en houd je van hiken, natuur en te gekke uitkijkpunten, dan zou ik absoluut aanraden om beide wandelingen te maken. Wat mij betreft zijn dit de leukste dingen om te doen in Ella.

Lees ook: De leukste accommodaties in Ella (allen met geweldig uitzicht!)

hike little adams peak
Uitzicht vanaf Little Adams Peak

Op zoek naar nog meer tips voor jouw vakantie naar Sri Lanka? Check dan ook:

little adams peak
 little adams peak
little adams peak

Klik hier voor alle artikelen over Sri Lanka

sri lanka travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

Voor meer reisinspiratie, check ook:

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Geverifieerd door MonsterInsights