My Travel Secret ...
Azië Thailand

Off the beaten path: Koh Jum, Thailand.

Op zoek naar een eiland in zuid-Thailand dat nog niet overspoelt wordt door toeristen? Misschien is Koh Jum dan iets voor jou. Ik bezocht Koh Jum in 2013 nadat ik een maand door Sumatra had gereisd en wel toe was aan een paar dagen zon, zee en strand. Ik vloog naar Krabi en bezocht eerst Koh Lanta, maar hier vond ik het veel te druk. Koh Phi Phi was daarom al helemaal geen optie en omdat ik niet al te veel tijd had, was de keuze voor Koh Jum al snel gemaakt. Bovendien had ik eerder al een tip gekregen om dit eiland te bezoeken.

 

De (commerciële) boten die tussen Krabi en Koh Lanta varen maken bijna allemaal een tussenstop op Koh Jum. Voor de budgetreizigers onder ons, is er wel een minpuntje, want ook al stap je halverwege uit, je betaald toch de volle mep voor de tocht. Beetje jammer dus! Destijds betaalde ik voor een enkele reis Krabi-Koh Lanta (en dus ook Krabi-Koh Jum) 400 baht. De boten maken 2 stops, bij het noorden van het eiland, Koh Pu genaamd en bij het zuiden van het eiland, Koh Jum genaamd. Ik stapte uit bij Koh Pu en verbleef de eerste 2 nachten bij Koh Pu Valley, gelegen aan een prachtig strand, maar na een paar dagen kwam ik er achter dat het hier wel érg rustig was (nou dat weer ;-), dus verhuisde ik naar het zuiden van het eiland en bracht nog 3 nachten door bij Bamboo bungalow. Een plek waar ik een super schattige bungalow, mét zeezicht had, voor maar 300 baht (7,50 euro)  per nacht. Iedere dag ging ik eten bij de nabijgelegen Freedom bar, waar ze de aller lekkerste curries serveerden.

 

Bamboo Bungalow, Koh Jum

Bamboo Bungalow, Koh Jum

 

Waarom toeristen wel massaal naar Koh Lanta en Krabi reizen, maar Koh Jum overslaan, is me niet helemaal duidelijk. Is het omdat het strand niet spierwit is, maar goudbruin of omdat wifi en winkeltjes er schaars zijn? Ik durf het niet te zeggen, maar ik weet wel dat ik me er prima heb vermaakt. Lekker zonnen, heerlijk eten en op een brommertje of op de fiets het eiland verkennen. Wat wil je nog meer? Niks geen massatoerisme, maar gewoon een paar dagen ultieme rust….heerlijk!

 

 

Op zoek naar de leukste accommodaties op Koh Jum? 

 

 

Koh Pu

Koh Pu

Chilling at the Freedom bar

Chilling at the Freedom bar

 

Koh Jum

Koh Jum

Koh Jum

Koh Jum

Koh Pu

Koh Pu

Koh Jum

Koh Jum

image

Koh Pu

Koh Pu

image

 

Dit artikel bevat een affiliate link. Lees hierover meer in de disclaimer

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Anita - Reisvlinder.nl
  12 augustus 2015 at 07:31

  Ik ben er nog nooit geweest, maar ga deze tip zeker onthouden. Ziet er heerlijk uit en klinkt super relaxed. Ik krijg nu al zin in een curry van de Freedom bar :)

  • Reply
   Sigrid
   12 augustus 2015 at 09:10

   Whaha ja ik ook!! Ben echt verslaafd aan Thaise curries <3

 • Reply
  Bart Steenbergen
  13 augustus 2015 at 04:23

  Zelf ben ik op Ko Phi Phi geweest, een paar vrienden opgezocht die duikinstructeur daar waren. Bij de Nederlandse locals op bezoek zeg maar. Koh Jum ijkt me zeker de moeite waard om te bezoeken. Maar ik woon inmiddels in Uruguay, dus wel wat kostbaarder om te bezoeken :).

  • Reply
   Sigrid
   14 augustus 2015 at 07:05

   Ha Bart! Ik heb jullie site een paar weken ondekt. Hoe gaaf…in zuid-Amerika wonen! Is Uruguay kostbaarder of is heel zuid-Amerika kostbaarder dan Azië? Ik ben er nog nooit geweest, maar staat zeker wel op de planning.

   • Reply
    Bart Steenbergen
    17 augustus 2015 at 23:55

    Ja, volgens mij zijn de meeste landen in Zuid-Amerika duurder dan Azië. Natuurlijk zijn er wel wat uitschieters naar boven – zoals Uruguay (en Argentinië). Maar er zijn ook uitschieters naar beneden – Bolivia en Venezuela. Venezuela is het nu erg onrustig – dus dat zou ik dan in de gaten houden. Ook is je dollar hier relatief meer waard 1 dollar was afgelopen Oktober in Uruguay 23 pesos per 1 dollar, nu is dat 28 pesos per dollar.

    Twee geldbesparende tips nog dan voor de duurdere landen:
    1. In uruguay betaal je restaurants en je hotelovernachtingen met je (buitenlandse) credit card – je betaalt geen belasting hierover. Scheelt zo’n 20%.
    2. Er is een soort van zwarte markt voor de dollar in Argentinië, wanneer je daar wisselt krijg je veel meer Argentijnse pesos voor je dollar. Dus meenemen je dollars.

    • Reply
     Noël
     6 januari 2016 at 20:40

     Hey Bart,

     Geldt je eerste tip alleen voor Uruguay?

 • Reply
  Naomi in Wonderland
  17 augustus 2015 at 10:56

  Oh wauw, lijkt me echt heerlijk! Ziet er prachtig uit, en minder toeristen? GEWELDIG!

  • Reply
   Sigrid
   17 augustus 2015 at 19:28

   Ja echt he!! Voor Thaise begrippen was het hier echt super rustig. Super fijn!

 • Reply
  Vliegtuig
  13 februari 2018 at 00:12

  Wow, ziet er geweldig uit! Lijkt me een geweldige plek om even helemaal tot rust te komen, en je helemaal in niemandsland te wanen! Dat is wel wat anders dan de toeristische eilanden in Thailand!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.