My Travel Secret ...
Instagram

Instagram update #3

 

Iedere 3 maanden blik ik terug op My Travel Secret op Instagram. Vandaag zet ik mijn populairste foto’s van afgelopen maanden op een rij en laat ik je mijn persoonlijke favoriet zien. Verder duik ik in de cijfers van @mytravelsecret. Hoeveel volgers heb ik momenteel? Hoe hard groeit mijn account? En hoe zit het met mijn ER of te wel Engament Rate? Geen idee wat hiermee bedoelt wordt? Dat leg ik je hieronder uit.

 

Meest populaire foto’s

 

Nog niet zo lang zijn wij terug van een fantastische reis door Sumatra. Hier hebben we ontzettend veel en mooie foto’s gemaakt, dus niet gek dat 4 van de 5 populairste foto’s van de afgelopen 3 maanden, foto’s zijn van deze reis. Ik zet ze op een rij en ben benieuwd welke jouw favoriet is?

 

Have you ever heard of Harau Vally? I think it's one of the most beautiful areas in west-Sumatra 💖💕🌺 . . . #harauvalley #sumatra

A post shared by Sigrid ~ Adventure girl 🌏 (@mytravelsecret) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de 2e foto na, kan ik me prima in dit rijtje vinden. Toch staat mijn persoonlijke favoriet hier niet tussen, dat komt omdat wildlife en jungle foto’s het op Instagram net iets minder goed doen. In ieder geval bij mij ;-) Benieuwd naar mijn persoonlijke favoriet? Dat is de volgende foto:

 

 

Hoe kan het ook anders, een orang-oetan ;-) De ontmoeting met dit pracht beest was voor ons echt het hoogtepunt van onze reis. We hadden het geluk dat we hem gedurende 2 uur, door de jungle konden volgen en dus een paar mooie foto’s konden maken. Vandaar mijn keuze op deze foto.

 

 

@mytravelsecret in cijfers

 

Alles lijkt in de bloggers wereld om cijfers te draaien. Hoeveel unieke bezoekers heb je? Hoeveel volgers heb je op social media? Als je cijfers niet hoog genoeg zijn, lijk je niet mee te tellen. Heel jammer, want ik ken genoeg super leuke blogs, met een grote groep trouwe fans, maar die groep blijkt niet groot genoeg voor veel PR bureaus. “Je kan contact met ons opnemen wanneer je meer dan 25.000 unieke bezoekers hebt” kreeg een vriendin ooit te horen toen ze vol enthousiasme reageerde op een mail die het PR bureau haar zelf had gestuurd. Ik maak me niet zo druk om mijn cijfers. Weet dat ik veel meer tijd en energie in My Travel Secret moet stoppen om er überhaupt een beetje bij te mogen horen. Maar hé….ik doe dit voor de lol en om mensen te inspireren, niet omdat ik er zo veel mogelijk persreizen uit probeer te halen.

 

Op het gebied van Instagram ligt het voor mij iets anders. Waar ik echt veel moeite moet doen voor een paar unieke bezoekers op www.mytravelsecret.nl, lijkt mijn Instagram account @mytravelsecret bijna vanzelf te gaan. Bijna iedere dag krijg ik er ongeveer 200 volgers bij. Niet dat ik er niks voor hoef te doen hoor! Nee zeker niet. Ik post gemiddeld 1 foto per dag, like foto’s die ik erg mooi vind en laat regelmatig een berichtje bij iemand achter. Gewoon omdat ik het erg leuk vind om foto’s te kijken en inspiratie op te doen. Nu meer dan 40.000 volgers later lijk ik ineens wel mee te tellen. Niet dat de PR bureaus in Nederland nu voor mij in de rij staan, waarschijnlijk weten die niet eens van mijn bestaan, maar nog nooit eerder ontving ik zo ontzettend veel aanvragen voor samenwerkingen. Natuurlijk streelt dit mijn ego een beetje, toch doe ik er (nog) helemaal niks mee. Waarom? De reden voor mij om foto’s te posten op Instagram, is om mijn reizen te delen en reizigers te inspireren. Niet om telefoonhoesjes of scheermesjes aan te prijzen. Toch sluit ik leuke samenwerkingen in de toekomst niet uit, maar alleen als ik 100% achter een bestemming of product sta en ik dit ook zou boeken of kopen als het niet gratis zou zijn.

 

En hoe zit het nu precies met de cijfers? Hoe staat @mytravelsecret er momenteel voor? Check het hier:

 

instagram update 3

 

 

Zoals je ziet heeft @mytravelsecret momenteel 42.2K volgers. Dagelijks komen er zo’n 300 bij, maar haken er ook weer 100 af. Dat laatste is iets wat blijkbaar bij Instagram hoort en wat altijd zo zou blijven. Voor sommige ontzettend frustrerend, maar ik maak me er niet meer al te druk om. Ik ben trots op de mensen die me blijven volgen.

 

Instagram update 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot een paar maanden geleden had ik geen flauw idee wat de ER, of te wel Engagement Rate, op Instagram precies inhield. De ER is een percentage dat wordt berekend op basis van volgers, likes en reacties, of te wel hoe betrokken zijn jouw volgers met jouw account? Hier valt voor @mytravelsecret nog behoorlijk wat winst te halen. Doordat @mytravelsecret relatief hard groeit, moet ik opletten dat mijn ER niet steeds lager wordt. Nou ja, moeten is misschien heel grof gezegd, het enige wat ik van mezelf vooral moet is vooral plezier houden in Instagram, maar wil ik in de toekomst samenwerkingen aangaan, dan is het verstandig om nu al te werken aan de ER. Nu staat mijn ER van de afgelopen 30 dagen op 1.85%. Dit is niet goed, want bedrijven zien dit liever boven de 3% uitkomen, maar er moet hierbij ook rekening gehouden worden dat ik de halve maand juni, zonder internet in Sumatra zat. Als ik dan doelen ga stellen voor mezelf, dan is dat het verhogen van mijn ER. Ben benieuwd of dit de volgende periode verbeterd is.

 

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

20 Comments

 • Reply
  Naomi|AuthenticChica.com
  6 juli 2016 at 20:14

  Leuk en heel eerlijk artikel meis, precies zoals jij bent?ik ben trots op jouw succes en authenticiteit en vind je foto’s heerlijk, dus vooral lekker zo door gaan;) xxx Naomi

  • Reply
   Sigrid
   6 juli 2016 at 20:52

   Wat ben je ook een schat! Zonder jou had ik dit niet gehaald he ;-) Door jou weet ik serieus pas hoe IG werkt. Jij hebt mij geïnspireerd om door te gaan en jouw account is minstens zo mooi <3 Dank je wel xx

 • Reply
  Sabine
  6 juli 2016 at 20:32

  Wauw wat een cijfer joh! Kom ik aan met net 400 volgers whahaha :P Gaat echt zo langzaam bij mij, maar ben vooral blij met de volgers die ik heb (minder blij met al die mensen die volgen om gevolgd te worden). Je foto’s zijn trouwens ook spectaculair mooi. In die top 5 vind ik de eerste en de derde de mooiste, vooral de eerste eigenlijk: wauw!! Al vind ik eigenlijk gewoon al je foto’s mooi, ik snap die 42000 volgers wel haha :) Jouw eigen favoriet snap ik ook: die is eigenlijk nog spectaculairder. Niet snel leg je zoiets moois vast en dan ook nog zo scherp met die uitspringende kleuren. Ja echt ik ben fan van jouw account!

  • Reply
   Sigrid
   6 juli 2016 at 20:59

   Super lief Sabine!! Idd Instagram kan echt ontzettend frustrerend zijn. Maar gewoon door gaan hoor, want jouw Colombia foto’s zijn echt te mooi. Ik ben ook fan van jouw account! Liefs xx

 • Reply
  Linda | One Day Trip
  6 juli 2016 at 23:28

  Foto nummer één is mijn favoriet! En ook ik begrijp helemaal dat je zoveel volgers op Instagram hebt! Je deelt prachtige foto’s.
  Hoe kom je aan al die statistieken?

  • Reply
   Sigrid
   7 juli 2016 at 06:55

   Via Iconoquare heb Ik ze gekopieeerd. Super handige website/app. En thanks ?

 • Reply
  Lotte - scratchingmymap
  7 juli 2016 at 08:26

  Super! Echt leuk om dit artikel te lezen vind ik :-) Ik vind het heel knap dat jij zo’n sterke IG-account hebt maar je hebt dan ook echt prachtige foto’s, dus dat heb jij gewoon dubbel en dik verdiend!

 • Reply
  Daphne
  7 juli 2016 at 10:24

  Verdiend meis! Je hebt zulke prachtige foto’s!
  Die zijn het echt waard om gezien te worden, elke dag weer.
  Ik word enorm blij van jouw account dus ja, die volgers snap ik wel en daar mogen er nog veel meer bijkomen.
  Je doet het fantastisch en het is je gegund. Leuke en eerlijke blog en je blijft zo lekker jezelf, dat is toch het mooiste wat er is.

  Favoriet: de eerste is erg mooi maar ook die met die oerang oetang, prachtig.

  Blijf posten, een dag geen foto van jou is een dag geen inspiratie!

 • Reply
  Kasia
  7 juli 2016 at 10:49

  Super leuk geschreven Sigrid. Kan mij er ook helemaal in vinden. Vooral doorgaan waar je goed in bent en andere mensen inspireren! X Kas

 • Reply
  Marieke Willems
  7 juli 2016 at 11:13

  He Sigrid, wat ben ik blij dat er ook reisbloggers zijn zoals jou. Gewoon eerlijk en trouw aan zichzelf! Blijf dat vooral ook doen, want dat inspireert mensen. Mij heeft het in ieder geval geïnspireerd! En jouw IG account is zo groot omdat de foto’s prachtig zijn. Ik weet ook zeker dat jouw account nog veel groter gaat worden! En dat is je gegund! En ik heb weer iets geleerd over de EG rate, want ik wist ook nooit wat dat getal inhield.

  Favoriete foto van mij is natuurlijk de Myanmar foto, maar ja dat was ook geen eerlijke concurrentie, omdat Myanmar foto’s altijd winnen bij mij. Hahaha of het moet een Iran foto zijn ;-)

 • Reply
  Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  7 juli 2016 at 14:32

  Je hebt echt prachtige foto’s, de foto van de zomsondergang met jou is mijn favoriet! Heel knap dat je zoveel volgers hebt!

 • Reply
  Caro
  8 juli 2016 at 19:10

  Oh die foto’s! Ik kan er zo van genieten als ik ze langs zie komen:) Vind die met de orang-oetang wel heel bijzonder, zoals hij daar hangt…. En knap van al die volgers! Ik vroeg me al af wat ER betekende, fijn dat ik dat nu ook weet:)

 • Reply
  Jessica
  9 juli 2016 at 01:07

  Jouw foto’s zijn ook gewoon onwijs mooi, ik word er altijd happy van als ik ze voorbij zie komen op Instagram :) Keep up the good work!

 • Reply
  Malou
  9 juli 2016 at 14:41

  Hahaha fijn om te horen dat je geen scheermesjes gaat aanprijzen. :p
  Je account is echt een topper, keep up the good work!

 • Reply
  Hans
  16 augustus 2016 at 07:37

  Hallo Sigrid,
  prachtige foto’s van een hele mooie reis. Wij gaan in september naar West-Sumatra (en Java en Lombok) en o.a. ook Cubadak en naar dezelfde homestay in de Harau-vallei. Heb je nog tips voor ons, nu je weet hoe het daar is? Kan je op Cubadak op eigen gelegenheid het “binnenland” verkennen? Ben je ook in Kerinci National Park geweest?
  Hartelijke groet,
  Hans

  • Reply
   Sigrid
   16 augustus 2016 at 20:07

   Hoi Hans, wat een fijn vooruitzicht zeg! Cubadak Island is erg bergachtig dus niet super goed begaanbaar, maar je kan zeker een jungletrek op eigen houtje doen. Het uitzicht is fenomenaal! De tijd dat wij er waren, was het erg slecht weer bij Kerenci, dus hebben wij er voor gekozen om langer in Noord-Sumatra te blijven. Veel plezier met de voorbereiding!! Groetjes Sigrid

   • Reply
    Hans
    16 augustus 2016 at 20:24

    Dank je wel!
    Nog tips mbt de Harau-vallei?

    • Reply
     Sigrid
     16 augustus 2016 at 21:05

     Brommertje huren en rond toeren, watervallen zoeken en zeker een trekking tot boven op de rotsen. Is zo’n mooie plek! En Abdi homestay is zo ontzettend leuk. Enjoy!!

     • Hans
      16 augustus 2016 at 21:16

      Thanx!

 • Reply
  Linda | travellersoftheworld
  30 september 2016 at 16:54

  Prachtige foto’s! Ik ben fan van je instagram account, dus ik blijf je lekker volgen! Hoe vind je al die cijfers? Ik ben nog niet zo thuis in instagram, vond het eerst maar stom, maar het wordt nu steeds leuker.. Ik ben ook heel blij met mijn eerste 99 volgers, hopelijk worden het er snel 100 en dan steeds meer…

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.