My Travel Secret ...
Instagram

Een overzicht van 2 jaar My Travel Secret op Instagram

Het is iets meer dan een 1 jaar geleden dat ik mijn eerste jaaroverzicht van My Travel Secret op Instagram online zette. In dat overzicht vertelde ik hoe ik in 1 jaar tijd verslaafd raakte aan Instagram en hoe blij  ik destijds was met mijn 2150 volgers. Nu weer een jaar later is er zo ontzettend veel gebeurd. Wie mij een beetje volgt en mijn vorige Instagram updates heeft gelezen, weet waarschijnlijk dat mijn account uit het niets super hard is gaan groeien. Dat gebeurde allemaal net na mijn eerste jaaroverzicht, in oktober 2015. Hoe het kwam weet ik tot op de dag van vandaag nog steeds niet, maar ik weet wel dat ik nog iedere dag van mijn  succes op Instagram geniet. Tijd voor een overzicht van 2 jaar My Travel Secret op Instagram.

 

Dit waren het afgelopen jaar mijn meest populaire foto’s

 

Instagram Jaaroverzicht 2

 

 

Dit waren mijn persoonlijke favorieten

 

Ik vind bovenstaande foto’s mooi hoor, maar het zijn zeker niet mijn persoonlijke favorieten. Er staan niet eens orang-oetans tussen en dat blijven toch echt mijn favorieten. Als ik terug kijk naar het overzicht van afgelopen jaar, dan word ik heel erg blij van deze foto’s:

 

Instagram Jaaroverzicht

 

 

Wat vinden jullie? Welke foto is jullie favoriet?

 

 

@mytravelsecret in cijfers

 

De groei die My Travel Secret het laatste jaar heeft doorgemaakt lijkt echt niet meer normaal: Van 2150 volgers op 1 oktober 2015 tot +64.000 op het moment van schrijven. Dat is meer dan 60K in een jaar tijd, gemiddeld 5K per maand. Ik vraag me regelmatig af waar het gaat eindigen, want dit kan toch niet eindeloos zo door gaan? Momenteel zit ik op zo’n 450-500 nieuwe volgers per dag, maar haken er ook zo’n 150-200 weer af. Tja, het volgen/ontvolgen-spelletje op Instagram blijft wel een dingetje, tot ieders irritatie.

 

Momenteel staat @mytravelsecret er als volgt voor:

 

Instagram jaaroverzicht 2

 

Instagram jaaroverzicht

 

Vergeleken met de Instagram update die ik 3 maanden geleden postte, heeft @mytravelsecret weer een behoorlijke groei doorgemaakt. In 3 maanden ging ik van 42,2k naar 64,2k volgers en zijn er dus meer dan 20k nieuwe volgers bijgekomen. Bizar hé? Waar ik ook ontzettend blij mee ben is dat mijn ER, of te wel Engagement Rate, in de afgelopen 3 maanden is gestegen. Ik vertelde jullie destijds al dat de ER belangrijk kan zijn wanneer je samenwerkingen aan wilt gaan met bedrijven, zoals hotels of kledingmerken. Mijn doel was om mijn ER boven de 3% te krijgen en zoals je hieronder kunt zien, is me dat gelukt. Wel kostte het me ontzettend veel tijd en ik moet eerlijk bekennen, ik vraag me af of het me de komende 3 maanden weer gaat lukken. We zullen het gaan zien ;-)

 

Ben jij, net als ik, ook verslaafd aan Instagram en wil je tips om ook jouw account te laten groeien? Lees dan mijn artikel over meer succes op Instagram. Heb je vragen hierover, dan hoor ik ze graag.

 

instagram jaaroverzicht 2

 

Instagram jaaroverzicht 2

 

 

You Might Also Like...

17 Comments

 • Reply
  Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  6 oktober 2016 at 13:32

  Wat heb je toch geweldige foto’s, mooi overzicht! Heel erg gaaf dat je account zo enorm gegroeid is, en terecht! Mijn favoriet is de foto van jou tijdens de zonsondergang, met de oranje gloed. Prachtig!

  • Reply
   Sigrid
   9 oktober 2016 at 12:01

   Super lief Narelle, dank je wel!! Ja leuk is die he? Bagan is ook zo’n mooie plek.

 • Reply
  Jessica
  6 oktober 2016 at 14:09

  Leuk om te lezen meid! Persoonlijk vind ik die van jou op het strand geweldig, al vind ik die foto met die mannen uit Nepal ook prachtig! En die van Montenegro! En en en…. Haha vooral mooie foto’s blijven posten, je verdient die volgers! ;)

  • Reply
   Sigrid
   9 oktober 2016 at 11:59

   Ben maar niet bang…ik ga lekker door ;-) Thanks!! xx

 • Reply
  Linda | One Day Trip
  6 oktober 2016 at 14:16

  Je bent zo goed bezig!! Ik ga denk ook voor jouw persoonlijke favorieten in plaats van de meest gelikete. Die zijn stuk voor stuk prachtig.

  • Reply
   Sigrid
   9 oktober 2016 at 11:58

   Dank je wel Linda :-)

 • Reply
  Sabine
  6 oktober 2016 at 15:57

  Wauw meid je hebt het verdiend hoor, die enorme groei aan volgers! Wat een prachtige foto’s maakt jij zeg. Ik kan alleen maar dromen van zoveel volgers, ben al blij als ik de eerste 1000 haal hahaha :D Mijn favoriet? Moeilijk! De 3 bovenste van jouw favorieten vind ik heel mooi, maar eigenlijk de rest ook. Je bent een mooi voorbeeld voor velen denk ik met dit succes!

  • Reply
   Sigrid
   9 oktober 2016 at 11:58

   Wat ben je ook een schat Sabine..dank je wel!! X

 • Reply
  Marjolein
  7 oktober 2016 at 09:41

  Leuk om te lezen hoe je kunt groeien met Instagram. En bedankt dat je dit ook deelt! Zo hebben anderen er ook wat aan. Het zijn dan ook prachtige foto’s die je hebt gemaakt!

  • Reply
   Sigrid
   9 oktober 2016 at 11:57

   Dank je wel Marjolein! Mijn account is ook wel echt het bewijs dat alles mogelijk is en dat je ook een beetje mazzel moet hebben.

 • Reply
  Piet
  7 oktober 2016 at 18:05

  Leuk stukje Sigrid! Overigens zag ik dat het met volgers heel ver kan gaan. Een foto van mij werd geliked door een Japanse fotograaf van National Geograpic. En die beste man had maar liefst 880K aan volgers :) Dus dan weet je meteen dat je nog flinke stappen kan maken!
  Ik ben nu eigenlijk 4 weken vast met mijn account bezig en zit nog niet aan de 200. Overigens gaat het mij op dit moment niet persé om een groot aantal volgers maar om mijn reisfoto’s te laten zien aan anderen met dezelfde passie voor reizen. Je mooste foto’s? Midden rechts met de rijstvelden en links onder met de orang oetang. Veel succes met Instagram verder. En met je blog!! Oh en veel plezier met je India reis straks.

  • Reply
   Sigrid
   9 oktober 2016 at 11:56

   Oh ja zeker, kijk naar één van de populairste travel accounts: Do You Travel. Die heeft miljoenen volgers en zo’n ontzettend mooi account. En idd dat is ook mijn reden: andere mensen inspireren. Dank je wel!! Jij ook een fijne reis :-)

 • Reply
  Lotte - scratchingmymap
  8 oktober 2016 at 19:31

  Ik vind het heel knap dat je zo open hierover bent, cijfers zijn voor sommige namelijk een taboe. :-) Ik heb het al eerder gezegd: ik vind het echt dat je een prachtige account hebt met geweldige foto’s! Momenteel heb ik zelf nog niet de discipline om er een “geheel” van te maken en plaats ik vaak enkele foto’s die wel bij elkaar passen, maar ik wil nog te krijgen mijn “hier en nu” delen om er een net geheel van te maken. :-)

  • Reply
   Sigrid
   9 oktober 2016 at 11:33

   Lief Lotte, dank je wel! Eigenlijk was Instagram ook echt bedoelt om het hier en nu te delen en daar is ook helemaal niks mis mee ;-) Ik volg je in ieder geval graag! X

 • Reply
  Linda | travellersoftheworld
  10 oktober 2016 at 22:10

  Ik vind je account zo mooi, het is helemaal geen straf om je te volgen. Je orang-oetan foto is prachtig, het zijn ook echt zulke mooi dieren, zo gaaf om dat van zo dichtbij te zien. Instagram vond ik eerste eigenlijk maar stom, maar ik vind het nu echt leuk

  • Reply
   Sigrid
   22 oktober 2016 at 13:15

   Wat lief!! Dank je wel Linda <3

 • Reply
  Emma - Travelhotspots
  28 oktober 2016 at 03:04

  Wat een mooie foto’s!! Ik vind foto nummer twee met de palmbomen erg mooi. En niet alleen de palmbomen maar het groene gras maakt de foto helemaal af! En wat tof dat je zo goed groeit en dat je de gehoopte 3% hebt! Maar eigenlijk zijn alle foto’s mooi en kleurrijk!!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.