My Travel Secret ...
Menu
Azië / Myanmar

Inle Lake Myanmar: snapshots en tips voor een bezoek

 

Home » Myanmar » Inle Lake Myanmar: snapshots en tips voor een bezoek

 


 

Het is al weer een paar jaar geleden dat wij Myanmar bezochten, maar nog steeds is dit land één van mijn favoriete plekken in zuidoost-Azië. Het is authentieker dan de meeste landen, de mensen zijn er ontzettend vriendelijk, je vind er de meest fantastische tempels en de natuur er er werkelijk fantastisch! Vandaag blik ik met je terug op de 5 dagen die wij doorbrachten in de buurt van het bekende Inle Lake. Een plek die tijdens jouw reis door Myanmar zeker niet mag ontbreken.

 

 

Inle Lake Myanmar

Nyaung Schwe

 

Wanneer je Inle Lake bezoekt, kun je kiezen voor een accommodatie aan het meer of je kunt kiezen voor het budget vriendelijke dorpje Nyaung Schwe. Wij kozen voor het laatste en daar hebben we nooit spijt van gehad. Nyaung Schwe is een ontzettend leuke en gezellige plek, waar genoeg te doen is. Wij verbleven bij het  Princess Garden Hotel dat net iets buiten het centrum van Nyaung Schwe ligt. Deze accommodatie was uiteindelijk de leukste accommodatie van heel onze reis door Myanmar.

 

Op zoek naar nog meer leuke accommodaties nabij het Inle Lake? 

 

Inle Lake Myanmar

 

In en rondom Nyaung Schwe en in de buurt van het Inle Lake vind je vele kloosters die je kunt bezoeken. Dit is absoluut een aanrader! In één van de kloosters raakten wij in gesprek met een monnik, die ons uiteindelijk uitnodigde voor thee en koekjes. We brachten uiteindelijk 2 dagen met hem door. Een hele bijzondere ervaring.

 

Inle Lake Myanmar

 

Een bezoek aan Nyaung Schwe is niet compleet zonder een boottocht over het prachtige Inle Lake. Houdt er wel rekening mee dat het s’ochtends vroeg erg koud kan zijn, zorg dus voor een warme jas/vest. Spreek ook op voorhand goed af hoe duur de trip gaat kosten, om onduidelijkheid achteraf te voorkomen.

 

Inle Lake Myanmar

 

Inle Lake Myanmar

 

Er is iedere dag wel ergens markt in één van de vele dorpen rondom het Inle Lake. Een bezoek is absoluut een must, want je kijkt je ogen uit. Informeer goed waar er markt is op het moment dat jij een boottocht maakt.

 

Inle Lake Myanmar

 

Wij bezochten het dorp Indein, dat bekend staat om de vele oude pagaoda’s en de weekmarkt. Deze plek aam het Inle Lake is absoluut de moeite waard om even te stoppen. Deze foto is gemaakt bij aankomst.

 

 

Inle Lake Myanmar

Pagoda’s van Indein

 

Inle Lake Myanmar

 

Eén van de vele leuke, sfeervolle kanalen die uitlopen op het Inle Lake. Deze foto is gemaakt bij de Phaung Daw Oo temple. Zelf vond ik de omgeving indrukwekkender dan de tempel zelf.

 

Inle Lake Myanmar

Onderweg van Indein terug naar het Inle Lake

 

Inle Lake Myanmar

 

s’Ochtends vroeg lopen de (jonge) monniken door Nyaung Schwe om hun aalmoezen op te halen. Wij stonden vroeg op om dit te aanschouwen.

 

Inle Lake Myanmar

 

De laatste dagen huurden wij een fiets en verkenden zo de omgeving van Nyaung Schwe. Deze tempel lag op ongeveer een kilometer van het dorp en het was de tempel waar wij vanuit ons balkon in de verte op uitkeken. Naast deze tempel bezochten we nog een klooster voor bejaarde monniken, een markt en een weeshuis voor meisjes. Eén ding is zeker: je hoeft je in Nyaung Schwe zeker niet te vervelen.

 

Inle Lake Myanmar

 

De belangrijkste tempel in Nyaung Schwe is de Yandana Man Aung Paya. De tempel ligt midden in het dorp en is niet te missen.

 

Op zoek naar de leukste accommodaties nabij Inle Lake? 

 

 

Spreekt Inle Lake jou aan als bestemming in Myanmar? Of ben jij hier al eens geweest? Wat mogen andere reizigers volgens jou echt niet missen?

 

 

Op zoek naar nog meer inspiratie over Myanmar? 

 

Off the beaten track: a Myint, Myanmar

Reisroute: 3 weken Myanmar

De hoogtepunten van onze reis door Myanmar

 

 

 

*Dit artikel bevat affiliate links, lees hierover meer in de disclaimer.