My Travel Secret ...
Menu
Guatemala / Latijns-Amerika

Indian Nose: het mooiste uitzicht over Lake Atitlan, Guatemala

Home » Guatemala » Indian Nose: het mooiste uitzicht over Lake Atitlan, Guatemala

Heb jij plannen om Lake Atitlan te bezoeken en ben je net als mij, gek op wandelen en mooie uitzichten? Dan is de hike naar de top van de Indian Nose een echte aanrader. Deze hike geeft je niet alleen het allermooiste uitzicht over Lake Atitlan, maar als je de hike vroeg in de ochtend maakt, zie je ook nog eens de allermooiste zonsopkomst over het meer.

Voordat wij Lake Atitlan bezochten had ik nog niet eerder van de Indian Nose gehoord. Ik had me wel een beetje ingelezen over mooie hikes en de San Pedro vulkaan beklimmen stond bovenaan ons lijstje. Helaas was het de eerste dagen van ons bezoek aan Lake Atitlan ontzettend bewolkt. We verbleven in San Pedro de Laguna, het perfecte uitgangspunt om de San Pedro vulkaan te beklimmen, maar waarom al die moeite doen als het zo ontzettend bewolkt is, dat  je halverwege de klim al geen steek meer voor ogen ziet? Daar hadden wij aan het einde van onze reis echt geen zin meer in. Tijdens ons verblijf aan San Pedro de Laguna hoorden wij verschillende mensen enthousiast vertellen over de hike naar de Indian Nose en toen werd ik nieuwsgierig.

Indian Nose Lake Atitlan
Uitzicht over Lake Atitlan vanuit de Indian Nose

De Indian Nose is een berg ten noorden van San Pedro de Laguna, vlakbij het dorp Santa Clara. Vanuit San Pedro de Laguna zie je de berg goed liggen en als je goed kijkt en je fantasie een beetje gebruikt, zie je het silhouette van een schedel. Het hoogste punt, de neus, is de top van de Indian Nose. Vanuit San Pedro de Laguna is het ongeveer 40 minuten met de bus naar Santa Clara en vanuit daar loop je in ongeveer 40-60 minuten naar de top van de Indian Nose. Het eerste stuk is vlak, maar het tweede stuk behoorlijk steil.

Lees ook: Rondreis Guatemala: onze reisroute en praktische tips

Indian Nose hike
Uitzicht over de Indian Nose vanuit San Pedro de Laguna. Zie jij het silhouette van de schedel?

De eerste dagen van ons bezoek aan Lake Atitlan twijfelden wij ontzettend of we de hike wel moesten maken. Het weer was ontzettend wisselend en we hadden geen zin om om 3.30u op te staan, om vervolgens totaal geen zicht over Lake Atitlan en omliggende vulkanen te hebben. Na 2 nachten in San Pedro de Laguna te hebben doorgebracht verhuisden wij naar Santa Cruz. Hier checkten we in bij het allerfijnste en mooiste appartement van heel onze reis door Midden-Amerika. Vanuit hier hadden we prachtig uitzicht over de San Pedro vulkaan, tenminste als het niet te bewolkt was ;-)

Klik hier voor meer informatie en actuele prijzen van de Atitlan Sunset Lodge

We hadden ons er al een beetje bij neergelegd dat de hike naar zowel de Indian Nose, als je San Pedro vulkaan het door het onvoorspelbare weer, deze reis niet gingen worden. En dat was prima, want we hadden inmiddels al zo ontzettend veel moois gezien en gedaan tijdens onze reis. Dit kwam wel een andere keer. Totdat we op dag 4 een bezoek brachten aan het oh zo leuke San Marcos de Laguna. Het weer klaarde spontaan op en daarom was het de uitgelezen kans om op zoek te gaan naar het mooiste uitzicht over Lake Atitlan. We kwamen in gesprek met een tuk tuk chauffeur en voor ongeveer 12 euro bracht hij ons van San Marcos de Laguna naar Santa Clara de Laguna en regelde hij een betrouwbare gids om met ons mee te lopen naar de top van de Indian Nose.

Lake Atitlan Indian Nose
De hike naar de Indian Nose.

De mooie zonsopkomst over Lake Atitlan hebben we uiteindelijk dus gemist, maar wat waren we blij dat we deze plek uiteindelijk toch nog hebben kunnen bezoeken. En hoe! Er waren maar een paar wolken aan de lucht en het uitzicht was echt fenomenaal, zo mooi. De hike was ook helemaal niet zwaar en we zijn helemaal geen andere mensen tegengekomen. Perfect dus!

Lees ook: Tips voor een bezoek aan Lake Atitlan

Indian Nose Lake Atitlan
Dit uitzicht is toch geweldig?

Praktische tips voor de hike naar de Indian Nose

  • Wil je de zonsopkomst zien vanuit de Indian Nose boek dan een tour vanuit San Pedro de Laguna, San Marcos de Laguna of San Juan de Laguna.
  • Het is in de vroege ochtend erg koud, draag dus laagjes. Zodra de zon op is, stijgt de temperatuur snel.
  • De Indian Nose ligt op privé terrein en de entree bedraagt 50 quetzal.
  • Er zijn 2 wandelpaden van en naar de Indian Nose. Eén vanuit Santa Clara en één vanuit San Juan de Laguna. De eerste is de makkelijkste en kortste route.
  • Uit veiligheidsoverwegingen is het niet aan te raden om de Indian Nose op eigen houtje te bezoeken. Er zijn op de paden van en naar de Indian Nose ontzettend veel meldingen van toeristen die op hardhandige wijze zijn overvallen. Neem dus altijd een gids mee of bezoek de Indian Nose samen met een tour.
  • Zorg voor voldoende water.
  • Vergeet je camera niet!
Indian Nose Lake Atitlan
De behoorlijk steile klim naar de top
Indian Nose Lake Atitlan
San Pedro vulkaan
Uitzicht over de San Pedro vulkaan

Op zoek naar nog meer tips en inspiratie voor jouw reis naar Guatemala? Check dan ook:

Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over Guatemala

guatemala travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer
Geverifieerd door MonsterInsights