My Travel Secret ...
hiken corcovado national park
Costa Rica Midden-Amerika

Hiken in Corcovado National Park: van La Sirena naar La Leona/Carate

 

Home » Costa Rica » Hiken in Corcovado National Park: van La Sirena naar La Leona/Carate

 


 

Tijdens onze rondreis door Costa Rica bezochten we o.a Corcovado National Park. Door de enorme variatie in biodiversiteit wordt Corcovado ook wel de Amazone van Costa Rica genoemd en is deze plek absoluut een must-visit voor iedere natuur-en wildlife liefhebber. Wij gingen hiken in Corcovado National Park en liepen van het ranger station La Sirena naar La Leona. Een overzicht van deze te gekke hike, inclusief veel foto’s, vind je hier.

 

Stranden costa rica

 

We starten ons bezoek aan Corcovado National Park in Uvita. Vanuit hier rijden we richting Sierpe en nemen we de boot naar Drake Bay. Na 1 nacht Drake Bay gaat onze trip naar Corcovado National Park EINDELIJK beginnen. Wat heb ik ontzettend lang naar dit moment uit gekeken! We vertrekken vroeg in de ochtend, een uurtje of 6. De boottrip van Drake Bay naar La Sirena duurt ongeveer een uur. Er is een kans dat we walvissen gaan zien, maar helaas hebben we geen geluk.

 

 

We bezoeken Corcovado National Park samen met een stel uit Costa Rica, Ligia en Rodrigo van de reisblog Explore Tikizia. Ik ben via Instagram met hun in contact gekomen en we delen dezelfde passie voor natuur en wildlife. Elbert, onze gids, is een vriend van Rodrigo. Hij is opgegroeid in Drake Bay en werkt al jaren als gids in Corcovado National Park.

 

Ook in contact komen met Elbert? Check hier zijn website Nativos Corcovado

 

Corcovado national park hiken

 

Het is best wel druk wanneer we aankomen bij de ingang van Corcovado National Park. De meeste mensen zijn toeristen die de omgeving van La Sirena als dagtrip vanuit Drake Bay bezoeken. Elbert stelt voor om even te wachten en af te tasten welke richting deze grote groep mensen op gaat, om vervolgens ons de andere kant mee op te nemen.

 

la sirena naar la leona

Corcovado National Park

 

Dag 1 van ons bezoek aan Corcovado National Park staat vooral in het teken van het zoeken naar wildlife. Elbert blijkt echt een top gids te zijn, want hij spot de ene naar andere exotische vogel die verscholen zit tussen al het groen. Ook zien we alle apensoorten die in Corcovado National Park leven: slingerapen, brulapen, kapucijnapen en doodshoofdapen. Rodrigo ziet, wanneer hij omkijkt, in een fractie van een seconde een dier het pad oversteken. Hij denkt dat het een poema is, maar weet het niet zeker, omdat het zo snel ging. Even later slaan alle apen alarm en wordt zijn vermoeden bevestigd. De adrenaline stroomt door ons lijf wanneer we op zoek gaan naar het dier, maar helaas is hij ons te slim af. Een dag later komen wij een Duitse backpacker tegen en hij laat ons een prachtige foto van het dier zien. Ik zie echt groen van jaloezie ;-)

 

hiken corcovado national park

Helaas geen poema, maar wel een miereneter

 

De nacht brengen we door in het La Sirena ranger station. Hier slaap je in een grote gezamenlijke ruimte waar stapelbedden staan. Het is netjes onderhouden en er zijn genoeg sanitaire voorzieningen. Het is noodzakelijk om ruim van te voren een reservering te maken, want het aanbod is beperkt.

 

Klik hier voor meer tips voor een bezoek aan La Sirena en Corcovado National Park. 

 

 

Dag 2 gaan we hiken in Corcovado National Park. Eigenlijk wilden wij heel graag de 3 daagse tour door Corcovado National Park maken, waarbij je op dag 1 van het Los Patos ranger station naar La Sirena loopt. Op dag 2 rondom La Sirena blijft en op dag 3 van La Sirena naar het La Leona ranger station loopt. Helaas was het niet mogelijk om 2 nachten in La Sirena te overnachten, vandaar dat wij dag 1 hebben moeten laten vallen.

 

Hiken Corcovado national park

De prachtige stranden van Corcovado National park

 

Elbert geeft aan dat we vroeg moeten vertrekken, omdat we een aantal rivieren over moeten steken. Vertrekken we te laat, dan staat het water in deze rivieren te hoog en is oversteken niet meer mogelijk. Rond 5.30u gaan we van start. Tijd voor koffie is er helaas niet en het regent behoorlijk. Niet de ideale start van de dag, maar gelukkig klaart het na een uur op.

 

hiken corcovado national park

Corcovado NP om 6.30u

 

De wandeling van La Sirena naar La Leona is ongeveer 16 kilometer. Het eerste stuk lopen we voornamelijk door de jungle, vlak langs het strand. Op dit stuk zien we de sporen van een tapir en na een tijdje zoeken vinden we hem slapend in de bosjes. Ook zien we een miereneter, neusbeer en verschillende apen. Echt heel gaaf!

 

la sirena naar la leona

Sporen van een tapir

 

la sirena naar la leona

Sleeping beauty! En ja hij leeft gewoon ;-)

 

Na een tijdje moeten we een rivier oversteken. Het water is wild en de stroming sterk. Ik vind het erg spannend en heb echt geen idee hoe ik mijn backpack veilig mee moet krijgen, maar gelukkig zorgt Elbert er voor dat hij droog aan de overkant komt. Rodrigo heeft een andere manier om de backpack van mijn vriend naar de overkant te krijgen…gewoon gooien! En dat gaat echt maar net goed ;-) Helaas overleeft de tripod van Elbert deze oversteek niet.

 

 

 

Na ongeveer 4 uur lopen arriveren we op een prachtig groot strand, met een geweldig mooie jungle op de achtergrond. Het is inmiddels een uur of 11 en de zon schijnt volop. Na een korte pauze vervolgen we onze wandeling. Vanaf dit punt lopen we voornamelijk over het strand en hebben we dus geen beschutting meer van bomen. Het is heet, heel erg heet! Een hoed of pet is echt geen overbodige luxe en veel water en goede zonnebrandcreme echt een must.

 

Hiken Costa Rica

 

Op het eerste stuk strand zien we veel verschillende soorten vogels, waaronder een grote groep ara’s en vele roofvogels. Meer dieren zien we niet. De stranden waarover we lopen zijn echt prachtig en heel erg gevarieerd en de jungle zo ontzettend mooi. Ik merk wel dat lopen in de hitte en over zand erg vermoeiend is, maar Elbert geeft aan dat we door moeten lopen, omdat we anders te laat in Carate arriveren.

 

hiken corcovado national park

Vogels spotten vanaf het strand

 

hiking Corcovado National Park

Ara’s in Corcovado National Park

 

Het laatste stuk voordat we bij La Leona aankomen kunnen we gelukkig nog wel een stuk in de schaduw, door de jungle lopen en zien we nog verschillende wilde dieren, o.a miereneters, vogels en apen. We merken dat we dichterbij La Leona komen, want we zien verschillende groepen mensen die Corcovado National Park bezoeken vanuit Carate/La Leona.

 

Hiken Corcovado National Park

De ingang van Corcovado National Park bij La Leona

 

Na ongeveer 3,5 uur lopen arriveren we eindelijk bij het La Leona ranger station. We zijn echt helemaal uitgeput en ondanks dat de hike echt helemaal te gek was, ben ik echt ontzettend blij dat we er zijn, ik kan echt niet meer! Op dat moment heb ik nog niet in de gaten dat we er nog helemaal niet zijn, want van La Leona is het ook nog 3,5 kilometer lopen naar Carate, de plek waar een taxi op ons staat te wachten.

 

La Leona ranger station

La Leona Ranger Station

 

De laatste 3,5 kilometer zijn echt afzien, want weer lopen we over het strand, midden in de brandende zon. Mijn benen kunnen niet meer en ik heb ontzettende dorst. Na een half uur afzien is het einde van onze trip in zicht en nemen we een taxi terug van Carate naar Drake Bay. Het was een zware, maar ontzettend gave trip en absoluut het hoogtepunt van onze reis door Costa Rica.

 

La Leona naar Carate

Het laatste stuk van La Leona naar Carate

 

Ondanks dat de wandeling van La Sirena naar La Leona een behoorlijk pittige hike was, had ik hem zeker niet willen missen. Sterker nog…als ik heb nu over zou mogen doen, dan zou ik het gelijk weer doen, maar dan het liefst in combinatie met de hike van Los Patos naar La Sirena. Ik zou dan wel iets meer moeten trainen want die laatste hike blijkt zwaarder te zijn dan de hike van La Sirena naar La Leona. De totale trip van La Sirena naar Carate bleek niet 16, maar 23 kilometer te zijn.

 

hiken corcovado national park

De laatste (zware) loodjes

 

Ben jij op zoek naar een avontuurlijke ervaring tijdens jouw reis door Costa Rica? Sla Corcovado National Park dan zeker niet over! Het is één van de mooiste nationale parken die ik in mijn leven heb bezocht. Pura Vida <3

 

Hiken Corcovado National Park

 

miereneter corcovado national park

 

 

 


 

Handige websites voor het plannen van jouw reis naar Costa Rica

»»»

 

Vlieg al vanaf €580 (rechtstreeks) met KLM van Amsterdam naar San Jose of Liberia.

Of

zoek via Skyscanner naar de goedkoopste vluchten naar Costa Rica.

»»»

Goedkoop én zonder zorgen een auto in Costa Rica huren? Check het aanbod op Sunnycars

»»»

Krijg nu korting op hotel overnachtingen: 

Klik hier voor 25 euro korting op jouw eerste boeking op Airbnb

10% korting op jouw boeking via Booking.com

»»»

Liever georganiseerd op reis naar Costa Rica? Laat dan jouw ideale reis samenstellen via Better Places of check het aanbod op Your Way 2Go, SNP natuurreizen of Tenzing Travel.

»»»

 

 

Meer lezen over Costa Rica? Check dan ook:

Tips voor een bezoek aan Puerto Viejo

De leukste (betaalbare) eco lodges in Costa Rica

Backpacken in Costa Rica: route, vervoer en tips

Of check hier alle informatie over Costa Rica

 

Costa Rica

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.