My Travel Secret ...

Tips voor het vinden van goedkope vliegtickets naar Azië

by Sigrid
goodkoop vliegen azie
Home » Azië » Tips voor het vinden van goedkope vliegtickets naar Azië

Regelmatig word ik benaderd door vrienden en bekenden om te helpen met zoeken naar goedkope vliegtickets naar Azië. Zij vinden het raar dat ik regelmatig voor maximaal €500 op en neer vlieg naar een exotische bestemming buiten Europa en wanneer ze zelf gaan zoeken naar een ticket, ze alleen maar tegen te dure tickets aanlopen. En dan boek ik niet eens vliegtickets bij één of andere crappy luchtvaartmaatschappij en met een overstap van +30 uur. Nee, ik ga op zoek naar tickets met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Meestal kom ik uit bij luchtvaartmaatschappijen als Qatar Aiways, KLM of Etihad Airways. Zij hebben regelmatig mooie aanbiedingen.

Wat ik eigenlijk (bijna) nooit doe, is een vliegticket direct boeken. Dit doe ik alleen maar wanneer ik een aanbieding zie die ik gewoon niet kan weigeren. Een voorbeeld hiervan is de rechtstreekse vlucht met KLM naar Jakarta voor €450, die ik 3 jaar geleden boekte. Op het moment dat ik deze aanbieding zag, wist ik dat ik dat de kans klein zou zijn, dat ik een betere deal zou vinden. Dan is het gewoon niet nadenken, maar doen. Normaal gesproken houd ik de prijzen en aanbiedingen van vliegtickets een paar weken/maanden in de gaten en vind ik uiteindelijk altijd wel een betaalbaar vliegticket naar de bestemming van mijn keuze.

goedkope vliegtickets bangkok

Nou moet ik toegeven, dat sinds Covid19 er veel is veranderd. Alles is duurder geworden, dus ook de vliegtickets. Toch is het niet onmogelijk om goedkope vliegtickets naar Azië te vinden, het is alleen iets lastiger dan voorheen, zeker wanneer je afhankelijk van bijvoorbeeld schoolvakanties bent. Mijn tips voor het vinden van goedkope vliegtickets naar Azië deel ik hier.

Goedkope vliegtickets naar Azië, aanbiedingen augustus 2022


Iedere maand check ik de actuele aanbiedingen van mijn favoriete luchtvaartmaatschappijen en deel ik mijn favoriete deals met jullie. Momenteel (juli/augustus 2022) vond ik de volgende aanbiedingen:

* KLM: Amsterdam – Bangkok vanaf €666 p.p retour. (verschillende data t/m juni 2023) Klik hier voor actuele prijzen en meer informatie.


* Saudia: Amsterdam – Jakarta, Manilla, Bangkok of Kuala Lumpur vanaf €384 p.p retour. (verschillende data in 2022) Klik hier voor actuele prijzen en meer informatie.


* Qatar Airways: Amsterdam – Bangkok vanaf €644 p.p retour en Amsterdam – Jakarta vanaf €699 p.p retour (verschillende data september t/m november 2022 en januari 2023) Klik hier voor actuele prijzen en meer informatie.


* Etihad: Amsterdam – Bangkok en Amsterdam – Bali vanaf €628 p.p en €600 retour (verschillende data t/m april 2023) Klik hier voor actuele prijzen en meer informatie.goedkope vliegtickets azie

Mijn favoriete zoekmachines voor het vinden van goedkope tickets naar Azië

Wanneer ik op zoek ga naar goedkope vliegtickets start ik eigenlijk altijd bij een zoekmachine die prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen vergelijkt. Zo krijg ik een idee wat de actuele prijzen zijn en welke luchtvaartmaatschappijen op dat moment aanbiedingen naar Azië hebben.

Wat ik sinds Covid19 nooit meer doe is vluchten boeken via deze zoekmachines. Je wordt namelijk vaak doorgeleid naar tussenpersonen zoals Budgetair, Cheaptickets en Vliegtickets.nl. Dit soort platforms hebben tijdens de Corona periode bewezen dat ze te vaak lastig bereikbaar zijn bij annuleringen en wijzigingen en moeilijk doen bij terugbetalingen. Mijn advies is altijd rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij te boeken en bij voorkeur te betalen met creditcard. Dit is het aller veiligste.

Skyscanner

Mijn nummer één website voor het zoeken naar goedkope vliegtickets is Skyscanner. Skyscanner is overzichtelijk en makkelijke te navigeren. Je krijgt een overzicht van de goedkoopste vliegtickets per dag of per maand en je kunt vliegvelden in de buurt selecteren, wat inhoudt dat ze ook tickets vergelijken van bestemmingen binnen hetzelfde land.

Momondo

Momondo is een zoekmachine die ik steeds vaker gebruik. Deze website speelt duidelijk in op beleving, want het is een ontzettend mooie site met veel mooie foto’s die je inspireren om direct een ticket te boeken. Momondo is echt heel erg fijn wanneer je op zoek bent naar een ticket in een bepaald werelddeel. Je kunt bijvoorbeeld selecteren dat je van Amsterdam naar Azië wilt vliegen en krijgt dan een kaart in beeld, waarbij je ziet welke prijs je ongeveer betaald naar welke bestemming. Ook het staafdiagram met een overzicht van prijzen per dag is erg fijn, omdat je er met je muis overheen kunt gaan en dan in één oogopslag ziet wat de vanaf prijs per dag is.

Check Momondo voor goedkope vluchten naar Azië

Stel een prijsalarm in

Vaak gaat er een tijd overheen tussen het beslissen dat je op reis gaat en het moment van het boeken van een (goedkoop) vliegticket naar Azië. Stel daarom als eerste een prijsalarm in op Skyscanner of Momondo voor een vlucht naar jouw gewenste bestemming. Zelf zet ik meestal scherp in, want ik wil niet dat mijn mailbox vol loopt met mailtjes. Meestal ga ik uit van een goedkoop vliegticket naar Azië voor maximaal €450-500.

goedkope vliegtickets azie

Ben flexibel!

Dit is natuurlijk lastig wanneer je gebonden bent aan bepaalde datums/periodes, maar ook 1,2 of 3 dagen schuiven kan al flink wat euro’s schelen. Bij de meeste zoekmachines en boekingssites kun je flexibele datums selecteren. Zo selecteer ik op Skyscanner bijvoorbeeld altijd zoeken per maand in plaats van een specifieke datum. Je krijgt dan een maandoverzicht, met de prijzen per dag. Vervolgens selecteer ik de meest gunstige dag en kijk ik welke dag het het goedkoopste is om terug te vliegen.

goedkoop naar bangkok vliegen tips
Goedkoop naar Bangkok vliegen

Vlieg vanuit België of Duitsland goedkoop naar Azië

Het heeft zeker zin om ook vliegtickets vanaf een luchthaven in Duitsland en België te vergelijken. Zelf vloog ik ooit voor minder dan €500 retour met Turkish Airlines van Düsseldorf naar Nepal en voor maar €380 met Emirates van Brussel naar India. Beide vluchten waren met ontzettend gunstige overstaptijden. Nu scheelt het natuurlijk dat ik in het zuiden van het land woon en dat het voor mij weinig uitmaakt of ik naar Amsterdam, Düsseldorf of Brussel moet, maar ook wanneer je verder weg woont, is het soms zeker de moeite waard.

Regelmatig komen er super goedkope vliegtickets van Düsseldorf of Brussel met KLM voorbij. Deze vluchten vliegen altijd via Amsterdam. Denk nou niet de slimmerik uit te hangen en pas in Amsterdam in te stappen, want dat werkt dus niet. Je moet in Brussel of Düsseldorf inchecken/instappen. Heel onlogisch, maar zo zijn nou eenmaal de regels.

Waar je met KLM tegenwoordig ook rekening mee moet houden is dat bagage niet meer standaard in de prijs is inbegrepen. De kosten hiervoor kunnen vaak behoorlijk oplopen tot wel €50 p.p per enkele reis. Je mag wel 2 stuks handbagage meenemen, wat volgens mij meer dan genoeg is voor een reis naar zuidoost-Azië. Check hier mijn inpaklijst voor Azië.

Binnen zuidoost-Azië is het trouwens vaak het gunstigste om naar Bangkok, Jakarta of Kuala Lumpur te vliegen. Vanuit hier reis je weer goedkoop verder naar andere bestemmingen binnen Azië. Een goed voorbeeld hiervan zijn de vluchten naar Sumatra. Je kunt gaan zoeken naar tickets van Amsterdam naar Medan, maar deze zijn vaak erg duur, omdat er maar weinig airlines vanuit Europa naar Sumatra vliegen. Het beste kun je daarom goedkoop vliegen naar Jakarta of Kuala Lumpur en met een low budget airline, zoals AirAsia verder vliegen naar Medan.

Er zit wel een klein risico aan deze optie, want heeft jouw eerste vlucht vertraging en mis je je aansluiting, dan ben je niet verzekerd. Zelf boek ik meestal minimaal 4-5 uur tussen 2 losse vluchten in of blijf ik 1 nacht in Bangkok/Kuala Lumpur, zodat ik zeker genoeg tijd heb.

goedkoop naar bangkok vliegen tips

Een retour ticket of toch 2 enkeltjes?

Vaak is een enkele reis naar Azië in verhouding een stuk duurder dan wanneer je een retour ticket boekt. Dit scheelt wel heel erg per luchtvaartmaatschappij, maar bij KLM kost een enkele reis bijvoorbeeld vaak bijna net zo duur (of duurder) dan een retour ticket. Eigenlijk best wel raar!

Ook bij maatschappijen als Emirates, Malaysia Airlines en Etihad worden zelden betaalbare enkele reizen aangeboden. Je moet er rekening mee houden dat een betaalbare enkele reis naar Azië ongeveer tussen de €350 en €400 kost. Voor dezelfde prijs of iets meer, vlieg je vaak al retour. De laatste enkele reis die ik vanuit Azië naar Europa boekte was een reis van Bangkok naar Amsterdam met Qatar Airways voor €310 p.p.

goedkope vluchten azie
Goedkoop vliegen met Turkish Airlines van Düsseldorf naar Kathmandu

Schrijf je in voor nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen

Zelf ben ik niet echt fan van te veel nieuwsbrieven in mijn mailbox, maar het kan handig zijn om je (tijdelijk) in te schrijven voor nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen. Iedere maatschappij heeft enkele keren per jaar wel een periode dat ze flinke kortingen aanbieden op vliegtickets en door middel van een nieuwsbrief blijf jij op de hoogte.

Wil je liever geen nieuwsbrieven ontvangen, dan kun je ook (tijdelijk) luchtvaartmaatschappijen gaan volgen op bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Mijn favoriete airlines om in de gaten te houden voor goedkope tickets naar Azië zijn o.a KLM, Emirates, Qatar Airways, Singapore Airlines, Malaysia Airlines en Etihad Airways. 

goedkope vliegtickets bali
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

Voor meer reisinspiratie, check ook:

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Geverifieerd door MonsterInsights