My Travel Secret ...

Gibbon Experience Laos: een must-do in Azië

by Sigrid
Gibbon Experience Laos
Home » Laos » Gibbon Experience Laos: een must-do in Azië

Wanneer je bij Chiang Khong in het noorden van Thailand, de Mekong oversteekt naar Laos kom je terecht in het kleine dorpje Huay Xai. Heel veel valt hier niet te beleven, maar het is het begin van een van de leukste activiteiten van Laos, namelijk de Gibbon Experience Laos. 

De Gibbon Experience is een combinatie van ziplijnen en hiken en vindt plaats in het Bokeo natuurreservaat, een beschermd stuk regenwoud, op ongeveer 2 uur rijden van Huay Xai. Je slaapt tijdens de Gibbon Experience in boomhutten die zich op 40 meter boven de grond bevinden en hebt vanuit hier een  fantastisch uitzicht over het regenwoud. Met een beetje geluk spot je zelfs een zeldzame witwang gibbon. De enige manier om in de boomhutten te komen, is door middel van de ziplijnen. Eén ding is dus zeker: je moet geen last van hoogtevrees hebben ;-)

Gibbon Experience Laos
Uitzicht vanuit onze boomhut

Onze trip begint dus in Huay Xai op het kantoor van de Gibbon Experience. Vooraf reserveren is zeker aan te raden, want de belangstelling is groot. Je hebt keuze tussen de 3 daagse “classic”of “waterfall” tour of de 2-daagse “express” tour. Bij de “waterfall” tour  loop je met name de 1e dag dieper de jungle in en dit vereist een goede conditie. Wij kozen hier voor en vonden hem behoorlijk pittig en dat terwijl wij een prima conditie hebben. Je bent dus gewaarschuwd!

Na aankomst bij het Bokeo natuur begint onze Gibbon Experience. We maken een flinke hike richting de waterval. De omgeving is echt prachtig. Eén van reizigers in onze groep sjouwt een tas van meer dan 15 kg met zich mee en heeft binnen 10 minuten al spijt. De hike is veel klimmen en het is ontzettend benauwd, dus één tip: neem niet onnodig veel spullen mee. Eenmaal bij de waterval aangekomen hebben we pauze en nemen we een duik. Na de lunch krijgen we uitleg over het ziplijnen en kan de pret echt beginnen.

Gibbon Experience

De eerste keer ziplijnen vind ik echt doodeng. Ik sta op het kleine platform en er schiet van alles door mijn hoofd. “Stel dat….” Een val van 40 meter naar beneden ga ik echt niet overleven. Aan de andere kant lijkt dit me echt geweldig en is er nu eenmaal geen weg meer terug. Na 2 keer ben ik echt verkocht en geniet ik niet alleen van het ziplijnen zelf, maar ook van de fantastische omgeving. In de loop van de dag maken we kennis met onze slaapplek voor de eerste nacht, een te gekke boomhut. Er liggen matrassen, met klamboes en er is zelfs een douche met toilet. De gidsen blijven niet slapen, maar zorgen wel 3 keer per dag voor eten. De volgende ochtend genieten we van zonsopkomst en gaan we op zoek naar gibbons. Helaas zien we er geen, maar door de met mist bedekte jungle ziplijnen is een bijzondere ervaring.

De Gibbon Experience Laos is een echte “once in a lifetime” ervaring, die ik iedereen kan aanraden. Hij is wel duur, maar ik beloof je…hij is het geld ECHT waard! Al met al is de Gibbon Experience voor mij  één van de gaafste dingen die ik ooit in Azië heb gedaan. Nog niet overtuigd? Check dan de ervaring van andere reizigers  TripAdvisor.

Gibbon Experience Laos
Onze boomhut

Op zoek naar meer tips en inspiratie voor jouw reis naar Laos? Check dan ook:

Gibbon Experience Laos

Klik hier voor een overzicht van alle Laos artikelen

Laos travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer

Voor meer reisinspiratie, check ook:

4 comments

Grace 15 oktober 2017 - 21:19

Oh dit klinkt echt super gaaf! Is het echt snel vol? Ik heb natuurlijk geen idee wanneer we hier aankomen.

Sigrid 16 oktober 2017 - 11:23

Was ook echt vet! Toen wij er waren, was het wel snel vol, maar mss kun je een paar dagen voor aankomst contact met ze opnemen.

Caroline de Bekker 22 april 2018 - 02:35

Hi Gibbon Experience,

My Friend and I would like to make a reservation for a 2D1N trip. Is this possible for the tuesday on wedsnesday 24 and 25 april?

With kind regards,
Caroline and Nikki

Sigrid 22 april 2018 - 03:22

This is not the official site of the Gibbon Experience ;-) You can sent an email to: info@gibbonexperience.org Best Sigrid

Comments are closed.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Geverifieerd door MonsterInsights