My Travel Secret ...
Menu
Accommodaties

Mijn eerste ervaring met Airbnb (+ 25 euro kortingscode voor jou)

Volgens mij heeft iedereen wel eens gehoord van Airbnb. Ik natuurlijk ook, toch had ik tot november vorig jaar totaal geen ervaring met Airbnb. Waarom weet ik eigenlijk niet. Waarschijnlijk omdat het boeken via Booking.com me altijd ontzettend goed is bevallen. Er is veel aanbod, je kunt makkelijk prijzen, beoordelingen, wijken e.d selecteren en op zich lukte me het altijd via Booking.com leuke en betaalbare accommodaties te vinden. Tot wij eind vorig jaar een trip naar Israël boekten. In Israël en met name in Tel Aviv bleken de accommodaties een stuk duurder dan verwacht. En hoe langer ik wachtte met boeken (ik ben een ontzettende twijfelaar), hoe hoger de prijzen werden. Later kwam ik er achter dat wij gewoon echt een beetje pech hadden met de periode dat wij in Israël zaten en dat door grote vraag naar hotelkamers, de prijzen enorm opgedreven werden.

Omdat ik echt niet van plan was meer dan 150 euro per nacht voor een beetje fatsoenlijk hotel uit te geven, ging ik voor het eerst op zoek naar een accommodatie via Airbnb. Het aanbod slaapplekken in Tel Aviv voor minder dan 100 euro per nacht was niet heel erg groot, zeker niet in de buurt van de oude stad Jaffa, maar uiteindelijk vond ik een klein, maar net appartement, op een prima locatie.

ervaring met airbnb

Uitzicht vanuit ons Airbnb appartement

Accommodatie boeken via Airbnb

Het boeken van de accommodatie via Airbnb was erg makkelijk. Omdat ik nog geen Airbnb account had, maakte ik er één aan via een aparte boekingslink waarbij we direct 25 euro korting kregen op onze eerste boeking. Toch weer mooi meegenomen ;-) Het was wel nog even afwachten of onze boeking goedgekeurd werd door de verhuurder, maar al snel kregen we een bevestiging. Het contact vooraf met Amit, onze host, liep ontzettend soepel. Ze gaf ons meteen allerlei tips over Tel Aviv en met iedere vraag die we hadden konden we bij haar terecht.

Aankomst in Tel Aviv

Ons Airbnb appartement lag aan een grote doorgaande weg, midden in Tel Aviv. Best wel onhandig als je dan geen naam van een hotel hebt, alleen een adres. Toch had Amit ons ontzettend goed geïnformeerd en konden wij de ingang van het appartement vrij makkelijk vinden. De hal van het appartement zag er echt vreselijk uit en voorspelde niet heel erg veel goeds. Gelukkig viel het appartement zelf ons 100% mee, alleen was het plafond erg laag voor ons. Iets dat we op voorhand hadden kunnen weten, omdat het in de beschrijving op Airbnb stond, maar wij met een korrel zout namen #fail. Amit hebben we uiteindelijk maar 2 minuten gezien. Even sleutel afgeven en weg was ze. We konden haar wel via What’s App bereiken en dat was voor ons prima.

ervaring Airbnb

De oude stad Jaffa lag om de hoek van ons Airbnb appartement

Het grote pluspunt van dit Airbnb appartement was toch wel echt de ligging, op een paar minuten lopen van de oude stad Jaffa en van het strand. Verder lag het op loopafstand van veel bezienswaardigheden, een supermarkt en lag de bushalte voor de bus naar het busstation letterlijk voor de deur. De prijs van 80 euro per nacht, vond ik nog steeds wel behoorlijk hoog, voor wat we er voor kregen, maar was natuurlijk wel een stuk minder dan de accommodaties op Booking.com.

Is Airbnb een aanrader?

Zeker! Hoewel Booking.com nog steeds mijn voorkeur heeft, merk ik dat ik tijdens de voorbereiding van onze volgende trip naar Midden-Amerika, steeds vaker ook even Airbnb check. Er staan namelijk best veel unieke en betaalbare accommodaties op die je op bijvoorbeeld Booking.com niet vind. Wat denk je van deze boomhut op Nusa Penida (Indonesië) of deze te gekke bungalows in Sumatra. Dit zijn toch wel echte pareltjes. Tot nu toe lijkt deze boomhut in Guatemala me wel iets, maar vond ik ook deze hele leuke en betaalbare bungalow. En wat denk je van deze jungle accommodatie in Belize? Te leuk toch?

ervaring airbnb

ervaring Airbnb

ervaring Airbnb*Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer