My Travel Secret ...
Menu
Azië / Sri Lanka

My Travel Diary #20: De prachtige omgeving van Kandy, Sri Lanka

Home » Azië » My Travel Diary #20: De prachtige omgeving van Kandy, Sri Lanka

Na een kleine 2 weken doorgebracht te hebben in het altijd fijne Thailand vliegen we door naar onze volgende bestemming, Sri Lanka. Het is inmiddels alweer 10 jaar geleden dat we hier voor het laatst waren en ik ben erg benieuwd of er veel is veranderd. Bovendien is Sri Lanka voor mij een extra bijzonder land, want het is het geboorteland van mijn zusje.

De eerste dag brengen we noodgedwongen door in de hoofdstad Colombo, want deze dag moeten we ons visum regelen, zodat we 2 maanden in het land mogen blijven. Gelukkig gaat dit allemaal best wel snel en zijn we er “maar” een uurtje of 4 mee kwijt. De rest van de dag brengen we door in de buurt van onze hele fijne Airbnb.

airbnb Colombo
Onze super fijne Airbnb in Colombo

Op dag 2 reizen we door naar de omgeving van Kandy. We blijven 2 nachten slapen in een homestay een paar kilometer buiten de stad. De familie van de homestay is ontzettend lief en we voelden ons er meteen thuis. De vader en zoon nemen ons mee naar de lokale markt om boodschappen te doen voor de kookworkshop die we later op de dag bij zijn vrouw zullen volgen. Super leuk om te doen, maar nog steeds zal koken geen hobby van me worden. 

kookworkshop Kandy
Kookworkshop Kandy

Ook nemen ze ons mee naar een hele gave oude tempel in de buurt van de accommodatie. Deze tempel is honderden jaren oud en wordt eigenlijk nooit door toeristen bezocht. Het is echt een verborgen pareltje. Zelf maken we nog een tour met een tuk tuk langs enkele andere oude tempels. Deze tempels worden door de Lonely Planet aangeraden, maar op ons maken ze weinig indruk. 

oude tempel Kandy

Vervolgens reizen we door naar een meer ten oosten van Kandy, het Victoria meer. De omgeving is hier prachtig en we verblijven bij Bougainvillea Retreat, een super mooi en luxe hotel met een te gekke infinity pool. Helaas hebben we met het weer behoorlijk veel pech, want het regent er veel. Helaas valt daardoor ons plan om te gaan hiken compleet in duigen. In de plaats daarvan brengen we maar wat extra tijd door in het bubbelbad en in de stoomcabine.

bougainvillea Retreat Sri Lanka
Bougainvillea Retreat, Sri Lanka

De volgende stop is de omgeving van de Knuckles Range. Dit natuurgebied staat hoog op ons wensenlijstje. Het is een prachtig gebied, dat niet heel erg veel wordt bezocht en het is de perfecte plek om te gaan hiken en op zoek te gaan naar de mooiste uitzichten. Helaas voor ons valt ook dit plan in duigen, want ook hier regent het nog meer en vooral heel erg hard. 

Ashburnham Estate, Sri Lanka
Ashburnham Estate, Sri Lanka

Eén geluk is dat we ook hier op een geweldig mooie plek in een fantastisch hotel verblijven, Ashburnham Estate. Bij dit hotel bevindt zich een theeplantage en een ontzettend mooi stuk natuur, inclusief enkele watervallen. Je kunt hier op eigen gelegenheid prachtige wandelingen maken, zonder dat je het hotelterrein hoeft te verlaten. Hoe gaaf is dat? Dit doen wij dan ook, tussen de buien door. Wanneer het buiten regent kijken wij binnen voor de open haard de finale van Expeditie Robinson of lezen een boek op de bank in de woonkamer van de mooie Engelse villa. Je kunt het natuurlijk slechter treffen. 

Zowel Bougainvillea Retreat als Ashburnham Estate maken onderdeel uit van Wilde & Co. Zij bieden enkele prachtige, en stijlvolle heritage hotels aan in Sri Lanka, allen op een bijzondere (en rustige) locatie. Een dikke aanrader!
Ashburnham Estate, Sri Lanka
Ashburnham Estate, Sri Lanka

Ondanks het slechte weer hebben we ons in de eerste anderhalve week in Sri Lanka prima vermaakt, mede door de fijne hotels. Toch ging de regen ons al heel snel vervelen en werden we er op den duur behoorlijk chagrijnig van. Reizen is nu eenmaal een stuk leuker wanneer de zon schijnt. Gelukkig hebben we 2 maanden de tijd in Sri Lanka en hebben we er het volste vertrouwen in dat het nog goed gaat komen. 

theeplantage sri Lanka
De omgeving van Knuckle Range
Ashburnham Estate
Ashburnham Estate, Sri Lanka
Bougainvillea Retreat Sri Lanka
Bougainvillea Retreat Sri Lanka
Bougainvillea Retreat Sri Lanka
Bougainvillea Retreat, Sri Lanka.
Tempels buiten kandy
Mooie tempel buiten Kandy
Visa Sri Lanka
“even” een visa regelen in Colombo

Klik hier voor alle artikelen over Sri Lanka

sri lanka travel guide
Geverifieerd door MonsterInsights