My Travel Secret ...
Cubadak Paradiso village
Azië Indonesië Sumatra

Cubadak Paradiso Village, Sumatra

 

Home » Sumatra » Cubadak Paradiso Village, Sumatra

 


 

Sumatra staat niet direct bekend als een bestemming waar je heen gaat voor de luxe resorts. De meeste 4 en 5 sterren hotels vind je in steden zoals Medan of Padang, maar dit zijn waarschijnlijk niet de plaatsen waar jij jouw vakantie wil beginnen of eindigen? Voor onze reis door Sumatra ging ik op zoek naar een mooie plek in de buurt van Padang (west-Sumatra) om de laatste dagen door te brengen. Het liefst een plek op een mooi, tropisch eiland en van alle luxe voorzien én bij voorkeur niet al te ver van de airport. Uiteindelijk vond ik Cubadak Paradiso Village, een prachtig resort op één van de mooiste eilanden waar ik ooit ben geweest, Cubadak Island.

 

Cubadak Island ligt ten zuiden van de stad Padang in west-Sumatra. Vanuit de stad ben je een kleine 2 uur onderweg. Kom je vanaf de airport, tel hier dan nog 30 minuten extra reistijd bij op. Op een paar vissershutten na is het eiland onbewoond. Het is ongeveer 15 km² groot en bedekt met tropisch regenwoud. Er leven verschillende diersoorten, waaronder neushoornvogels, apen, hagedissen en wilde zwijnen. Rondom het eiland vind je overal koraalriffen, het is dus een waar paradijs voor duik-en snorkelliefhebbers.

 

Direct bij aankomst bij Cubadak Paradiso Village worden wij overspoelt door de schoonheid van deze plek. Het kraakheldere, turquoise water, het witte strand en de prachtige groene heuvels maken deze plek tot hét paradijs. We worden enthousiast verwelkomd door Marco, de eigenaar van het resort. Hij leidt ons rond en brengt ons naar onze bungalow. Het fijne aan dit resort is dat het kleinschalig is. Zo zijn er maar 12 bungalows, die op minimaal 10 meter afstand van elkaar staan. Er zijn 4 bungalows voor 2 en 4 bungalows voor 3 personen, 2 bungalows voor 4 personen en een familiebungalow voor maximaal 6 personen. Voor wie op zoek is naar een top bestemming voor hun huwelijksreis,  is er ook een Honeymoon Suite op het water.

 

Cubadak Paradiso Village

 

Naast duiken en snorkelen is Cubadak Paradiso Village ook dé perfecte plek om te relaxen. Iedere bungalow heeft zijn eigen ligbedjes en voor de deur kun je heerlijk zwemmen. Wil je liever iets actiefs doen, ga dan kayakken of maak een jungle trekking. Er zijn verschillende prachtige uitkijkpunten over het resort en de omgeving. Zelf heb ik er al snel last van dat ik me op het strand ga vervelen, maar daar heb ik hier echt geen seconde last van gehad. Als ik de kans zou krijgen om weer terug te gaan, dan zou ik die met beide handen aangrijpen. Ik ben echt verliefd op deze plek <3

 

Wil jij zelf ook genieten van dit paradijs? Check dan hier de actuele prijzen.  Voor het maken van reserveringen, informatie over duiken en/of andere activiteiten kun je natuurlijk ook contact opnemen met Marco of zijn vrouw Dominique: info@cubadak-paradisovillage.com (engels) of bezoek de website van Cubadak Paradiso Village.

 

 

Cubadank Paradiso Village is tegenwoordig ook via Airbnb te boeken. Heb jij nog niet eerder een boeking via Airbnb gemaakt, maak dan hier een nieuw account aan en krijg 30 euro korting op je eerste boeking.

 

Cubadak Paradiso Village

Aankomst bij Cubadak Paradiso Village

 

Cubadak Paradiso Village

 

Cubadak Paradiso Village

De Honeymoon Suite

 

Cubadak Paradiso Village

 

Cubadak Paradiso Village

 

 


 

 

Handige websites voor het plannen van jouw reis naar Sumatra

»»»

Vlieg al vanaf €638 (rechtstreeks) met KLM van Amsterdam naar Jakarta of Kuala Lumpur.

en

zoek dan via Skyscanner naar de goedkoopste vluchten van Jakarta of Kuala Lumpur naar Sumatra.

»»»

Krijg nu korting op hotel overnachtingen: 

Klik hier voor 25 euro korting op jouw eerste boeking op Airbnb

10% korting op jouw boeking via Booking.com

»»»

Liever georganiseerd op reis naar Sumatra? Laat dan jouw ideale reis samenstellen via Better Places of check het aanbod op Riksja Travel of Footprint Travel. Dit zijn alle duurzame reisorganisaties die lokale projecten steunen.

»»»

 

 

Meer lezen over Sumatra? Check dan ook:

Verborgen pareltjes: Rimba Eco Lodge Padang

Verborgen pareltjes: Abdi Homestay Harau Valley

Tips voor het plannen van jouw reis naar Sumatra

De leukste accommodaties in Bukit Lawang

 

Check hier al mijn artikelen over Sumatra

 

Sumatra

 

*Deze pagina bevat affiliate links. Check mijn disclaimer om hierover meer te lezen.

You Might Also Like...

 • Jacomijn - Safe and Healthy Travel
  14 augustus 2016 at 08:11

  Geweldig plekje zeg!

 • Delphy
  14 augustus 2016 at 09:07

  Wauw!! Hier wil ik meteen naar toe :)

 • Daphne | food & flip flops
  14 augustus 2016 at 10:09

  Echt prachtig Sigrid! Thanks for sharing!
  Nu wil ik ook!
  Wat een plaatje en paradijs.

 • Naomi | AuthenticChica
  14 augustus 2016 at 18:15

  Love love love, ook echt iets voor mij!!
  Fantastisch mooi en top foto’s Sig! Gaat zeker op de lijst????

 • Jessica
  22 augustus 2016 at 18:07

  Wat een heerlijke foto’s! Het lijkt alsof jullie het strand helemaal voor jullie zelf hebben :D

  • Sigrid
   25 augustus 2016 at 19:46

   Dank je wel. Dat hadden we ook ? Wat een mazzelaar he?