Cinque Terre Italie

Europa Weekend Escapes

Snapshots: 2 dagen in het prachtige Cinque Terre Italië

Heb jij wel eens gehoord van Cinque Terre, Italië? Het zijn 5 super schattige dorpjes, gelegen aan de Italiaanse Rivièra in de provincie Ligurië. De dichtstbijzijnde steden zijn La Spezia in het noorden en Genua in het zuiden. Vorige week brachten wij een bezoek aan deze regio en om je een indruk te geven, heb ik wat snapshots voor je op een rij gezet. Kijk je mee?

 

 

Cinque Terre Italië

 

We arriveren op Pisa Airport en reizen vanuit hier met de trein richting Riomaggiore. Het is direct liefde op het eerste gezicht! We verkennen het dorp en gaan op zoek naar de mooiste uitzichtpunten. Het weer is perfect: zo’n 16 graden en volop zon.

 

Cinque Terre Italië
Riomaggiore

 

Cinque Terre Italië
Monterosso

 

Op dag 2 gaan we kennis maken met de andere 4 dorpen van Cinque Terre. We nemen de trein naar het meest zuidelijke dorp, Monterosso. Hier ontbijten we in een super leuk, authentiek Italiaans café en wandelen we langs de boulevard. Monterosso is een stuk groter als Riomaggiore, maar minstens zo mooi.

 

Cinque Terre Italië
Monterosso

 

Vanuit Monterosso hiken we naar het volgende dorp, Vernazza. Het is op sommige stukken best pittig, maar de uitzichten zijn echt geweldig. De totale tocht duurt ongeveer 2 uur.

 

Cinque Terre Italië
Hiking van Monterosso naar Vernazza

 

Op m’n best in het groen :-)

 

Cinque Terre
Vernazza

 

Zodra je bij Vernazza arriveert, heb je echt een prachtig uitzicht op het dorp en is meteen duidelijk hoe mooi en sfeervol  ook dit dorp weer is.

 

Cinque Terre Italië
Vernazza

 

Cinque Terre Italië
Treinstation Vernazza

 

Je kunt tussen de dorpen in, ook heel makkelijk per trein reizen. Wij kochten de Cinque Terre kaart, waarmee je onbeperkt gebruik kon maken het openbaar vervoer én van alle wandelpaden. Hier wachten we op de trein van Vernazza naar Corniglia.

 

Cinque Terre Italie
Corniglia

 

Het middelste dorp, Cogniglia, ligt in tegenstelling tot de andere dorpen op een berg. Om hier te komen moet je bijna 400 traptreden overbruggen. Gelukkig gaat er ook een bus, alleen is deze snel vol en rijdt hij niet heel erg vaak. Beetje jammer ;-)

 

Cinque Terre Italië
Corniglia

 

Cinque Terre Italie
Manarola

 

Ook tussen Corniglia en Manarola nemen wij de trein. Het makkelijke “Blauwe wandel pad” is namelijk afgesloten en we hebben even geen zin om af te zien op het “Rode (zware) pad”. Ook Manarola is weer een plaatje.

 

Cinque Terre Italië
Hiking van Manarola naar Riomaggiore

 

Manarola en Riomagiore liggen echt vlak bij elkaar en worden verbonden door de Via d’Amore, of te wel het Liefdespad. Helaas is ook dit pad, vanwege onderhoud, gesloten en moeten we via een andere weg. Een hele grote straf is het niet, want de uitzichten zijn top, maar zwaar is het zeker wel.

 

Cinque Terre Italië
Zonsondergang bij Vernazza

 

Aan het einde van de middag nemen we nog snel even de trein terug naar Vernazza en genieten we van een prachtige zonsondergang.

 

Cinque Terre Italië
Ciao Bella Rooms, Riomaggiore

 

Wil jij na het zien van deze foto’s ook naar Cinque Terre? Dan kan ik je een verblijf bij Ciao Bella Rooms in Riomaggiore van harte aanbevelen. Deze leuke en sfeervolle accommodatie ligt midden in het centrum en is absoluut waar voor je geld. Stefano, de vriendelijke eigenaar, heeft ons super goed geholpen met alles wat we voor ons verblijf wilden weten en ook tijdens ons verblijf.

 

Klik hier voor meer informatie en de actuele prijzen van Ciao Bella Rooms

 

 

Voor meer (praktische) tips over een bezoek aan Cinque Terre Italië, klik hier. 

 

 

 

 

*Dit artikel bevat een affiliate link.

Share this:

Gek op reizen en groot Azië-liefhebber. Altijd bezig met het plannen van mijn volgende reis. Het liefst trek ik de jungle in, op zoek naar wildlife.

Leave a Comment

Comments (12)

  1. Ja gaaf he? Dat was ook wel de reden voor mij om te gaan! Echt een aanrader en ook heel makkelijk voor een paar dagen ;-) (En goedkoop naar Pisa vliegen!!)

 1. Wauw wat prachtig! Ik heb hier zeker van gehoord, maar ben er nooit geweest. Sowieso maar 1 keer in Italië bedenk ik me nu haha. Maar echt wat heb je dit prachtig in beeld gebracht!

  1. Dank je wel!! En missie al geslaagd ;-) Ja Rapallo ligt vlak bij! Daar wilde wij heen, maar toen werd ons Camogli aanbevolen. Ook echt super leuk!! Gewoon lekker een retourtje Pisa boeken zou ik zeggen.

 2. Cinque terre is een van mijn favoriete stukjes van Europa, het is zo mooi! Wij hebben ongeveer hetzelfde gedaan en zijn ook van Monterosso naar Vernazza gewandeld (andersom is de route veel makkelijker, minder trappen). Het was prachtig. Corniglia hebben wij niet echt bezocht, wij waren kapot van de wandeling dus zijn door gegaan naar Manarola en uiteindelijk met de boot naar Riomaggiore. Het wandelpad tussen deze twee was namelijk dicht, helaas. Cinque terre is geweldig, ik wil zeker nog eens terug om het gebied aan Remco te laten zien, hij is er nog nooit geweest

 3. Waanzinnig mooie foto’s Sigrid.
  Wij zijn nog nooit in dit gebied geweest (lees, nog nooit in Italië geweest)
  Bedankt voor je tips, en nu toch maar eens een retourtje Pisa boeken.

 4. Haha, dat wandelingetje van Monterosso naar Vernazzo is inderdaad best pittig. Wij dachten even een rustige tippel langs de zee te gaan maken maar dat bleek toch niet helemaal waar het op uitdraaide…

  Mooie foto’s!