My Travel Secret ...
Menu
Europa / Italië

Snapshots: 2 dagen in het prachtige Cinque Terre Italië

Home » Italië » Snapshots: 2 dagen in het prachtige Cinque Terre Italië

Heb jij wel eens gehoord van Cinque Terre, Italië? Het zijn 5 super schattige dorpjes, gelegen aan de Italiaanse Rivièra in de provincie Ligurië. Het wordt ook wel eens de Italiaanse Bloemenriviera genoemd. De dichtstbijzijnde steden zijn La Spezia in het noorden en Genua in het zuiden. Vorige week brachten wij een bezoek aan deze regio en om je een indruk te geven, heb ik wat snapshots voor je op een rij gezet. Kijk je mee?

Cinque Terre Italië

We arriveren op Pisa Airport en reizen vanuit hier met de trein richting Riomaggiore. Het is direct liefde op het eerste gezicht! We verkennen het dorp en gaan op zoek naar de mooiste uitzichtpunten. Het weer is perfect: zo’n 16 graden en volop zon.

Cinque Terre Italië
Riomaggiore
Cinque Terre Italië
Monterosso

Op dag 2 gaan we kennis maken met de andere 4 dorpen van Cinque Terre. We nemen de trein naar het meest zuidelijke dorp, Monterosso. Hier ontbijten we in een super leuk, authentiek Italiaans café en wandelen we langs de boulevard. Monterosso is een stuk groter als Riomaggiore, maar minstens zo mooi.

Cinque Terre Italië
Monterosso

Vanuit Monterosso hiken we naar het volgende dorp, Vernazza. Het is op sommige stukken best pittig, maar de uitzichten zijn echt geweldig. De totale tocht duurt ongeveer 2 uur.

Cinque Terre Italië
Hiking van Monterosso naar Vernazza

Op m’n best in het groen :-)

Cinque Terre
Vernazza

Zodra je bij Vernazza arriveert, heb je echt een prachtig uitzicht op het dorp en is meteen duidelijk hoe mooi en sfeervol  ook dit dorp weer is.

Cinque Terre Italië
Vernazza
Cinque Terre Italië
Treinstation Vernazza

Je kunt tussen de dorpen in, ook heel makkelijk per trein reizen. Wij kochten de Cinque Terre kaart, waarmee je onbeperkt gebruik kon maken het openbaar vervoer én van alle wandelpaden. Hier wachten we op de trein van Vernazza naar Corniglia.

Het middelste dorp, Cogniglia, ligt in tegenstelling tot de andere dorpen op een berg. Om hier te komen moet je bijna 400 traptreden overbruggen. Gelukkig gaat er ook een bus, alleen is deze snel vol en rijdt hij niet heel erg vaak. Beetje jammer ;-)

Cinque Terre Italië
Corniglia
Cinque Terre Italie
Manarola

Ook tussen Corniglia en Manarola nemen wij de trein. Het makkelijke “Blauwe wandel pad” is namelijk afgesloten en we hebben even geen zin om af te zien op het “Rode (zware) pad”. Ook Manarola is weer een plaatje.

Cinque Terre Italië
Hiking van Manarola naar Riomaggiore

Manarola en Riomagiore liggen echt vlak bij elkaar en worden verbonden door de Via d’Amore, of te wel het Liefdespad. Helaas is ook dit pad, vanwege onderhoud, gesloten en moeten we via een andere weg. Een hele grote straf is het niet, want de uitzichten zijn top, maar zwaar is het zeker wel.

Cinque Terre Italië
Zonsondergang bij Vernazza

Aan het einde van de middag nemen we nog snel even de trein terug naar Vernazza en genieten we van een prachtige zonsondergang.

Wil jij na het zien van deze foto’s ook naar Cinque Terre? Dan kan ik je een verblijf bij Ciao Bella Rooms in Riomaggiore van harte aanbevelen. Deze leuke en sfeervolle accommodatie ligt midden in het centrum en is absoluut waar voor je geld. Stefano, de vriendelijke eigenaar, heeft ons super goed geholpen met alles wat we voor ons verblijf wilden weten en ook tijdens ons verblijf.

Op zoek naar nog meer tips voor een reis naar Italië? Check dan ook:

Klik hier voor een overzicht van alle Italië artikelen

italie travel guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer