My Travel Secret ...
Menu
Europa

Een €20 vliegticket naar een (voor mij) onbekende bestemming

 

Home » Europa » Een €20 vliegticket naar een (voor mij) onbekende bestemming

 


 

Een maand geleden ging ik op zoek naar een leuke low-budget bestemming binnen Europa voor een weekendje weg in oktober. Het land maakte niet zo heel veel uit, maar we wilden het niet te duur maken, omdat we momenteel flink aan het sparen zijn voor een reis van 3 maanden door midden-Amerika, begin volgend jaar. We konden natuurlijk ook gewoon lekker thuis blijven, maar door de drukte op het werk, waren we er ontzettend aan toe om een paar dagen weg te gaan.

 

Na wat zoeken stuitte ik op een super goedkope vlucht van Keulen naar Kosice voor maar 20 euro retour. Ik had serieus nog nooit van Kosice gehoord, maar na wat onderzoek kwam ik er achter dat het de tweede grootste stad van Slowakije is en dat je vanuit hier binnen 1,5 uur in het Tatra gebergte, in het noorden van het land, bent. Dat klonk best goed, dus zonder al te veel na te denken heb ik de vlucht geboekt, bestemming onbekend.

 

bestemming onbekend

 

 

Afgelopen weekend was het zo ver en vertrokken we zonder al te veel verwachtingen (en voorbereiding) richting Slowakije. Het enige wat wij wilden was de natuur in. Lekker uitwaaien en genieten van de mooiste uitzichten. Benieuwd of de vlucht naar het (voor ons) onbekende Kosice een goede zet was? Oordeel zelf!

 

Bestemming onbekend

Skalnate Pleso

 

Van Kosice Airport rijden we naar ons hotel in Tatranska Lomnica. Zodra we hier arriveren staan we oog in oog met het prachtige Tatra gebergte. We willen met de skilift naar de op één na hoogste top van Slowakije, de Lomnicky Stit, maar helaas wordt hier per dag maar een maximaal aantal mensen toegelaten en dat aantal is op dat moment al bereikt. Wel kunnen we tot halverwege naar boven, waar het Skalnate meer ligt. Het uitzicht vanuit hier is ook prachtig!

 

Bestemming onbekend

Visoke Tatry

 

Later die dag rijden we naar het toeristische Visoke Tatry. Hier maken we een korte wandeling. De herfstkleuren overheersen het landschap, het ziet er echt prachtig uit. s’Avonds maken we gebruik van de geweldige spa bij ons hotel.

 

Bestemming Onbekend

 

De volgende dag rijden we naar het Strbske meer. Onderweg worden we getrakteerd met de meest fraaie uitzichten, zowel op de bergen, als over het dal. Dat Slowakije zo ontzettend mooi zou zijn, had ik nooit verwacht.

 

Bestemming onbekend

Strbske Pleso

 

Het Strbske meer is één van de meest toeristische plekken in het Tatra gebergte. Niet gek, want het is een prachtige plek. Wij besluiten een wandeling te gaan maken naar een ander meer, het Popradske meer, dat op zo’n 1 uur lopen afstand ligt.

 

Popradske Pleso

Wandeling van Strbske Pleso naar Popradske Pleso, Slowakije

 

Met het weer hebben we absoluut niks te klagen. De zon schijnt volop en het is zo’n 12 graden. Strbske Pleso ligt op zo’n 1300 meter hoogte en wanneer je in de schaduw loopt, kan het best frisjes zijn. De tocht naar het Popradske meer is echt te gek en niet heel erg zwaar.

 

Popradske Pleso Slowakije

Popradske Pleso

 

Na ongeveer een uur lopen, arriveren we bij het Popradske meer. Deze plek stelt ons zeker niet teleur, integendeel! We besluiten hier te lunchen en na de lunch lopen we nog een stukje omhoog de berg op, om een mooi uitzicht over het meer te krijgen.

 

Popradske Pleso

Popradske Pleso

 

We brengen in totaal 2 dagen door in het Tatra Gebergte en het is er echt heerlijk! Er is nog zo veel meer moois te doen en te zien, maar helaas hebben we niet meer tijd. Maar het is goed zo, ik kom zeker nog een keer terug, is het niet vanuit de Slowaakse kant, dan is het wel vanuit de Poolse kant.

 

Bestemming onbekend

 

Zonsopkomst vanuit Strbske Pleso.

 

Slowaaks Paradijs

Het Slowaaks Paradijs

 

De laatste dag van ons bezoek aan Slowakije brengen we een bezoek aan een ander natuurgebied: het Slowaaks Paradijs. En een paradijs is het zeker! De glooiende heuvels, met prachtige herfstkleuren maken dit gebied tot één van de mooiste bossen die ik binnen Europa heb gezien.

 

Tomasovsky Vhylad

Tomasovsky Vyhlad

 

In het Slowaaks Paradijs ligt één van de mooiste uitzichtpunten van heel Slowakije: Tomasovsky Vyhlad. Vanaf deze rots heb je niet alleen een geweldig uitzicht over de bossen, maar heb je, bij helder weer, ook een geweldig uitzicht over het Tatra gebergte.

 

Kosice Slowakije

Kosice

 

Omdat onze vlucht terug naar Keulen s’ochtends vroeg om 6 uur weer vertrekt, overnachten we de laatste nacht in Kosice stad. Kosice is een erg rustige en mooie stad, met een typisch oost-Europese sfeer. Een prima plek om een paar uur door te brengen.

 

Het is de eerste keer dat ik een vlucht boek naar een, voor ons, totaal onbekende bestemming, maar het werd een ervaring om nooit te vergeten. Slowakije bleek een geweldig mooi en ontzettend betaalbaar land. Echt een dikke aanrader! Ook vond ik het te gek om ergens zonder enige verwachting naar toe te gaan. Natuurlijk was de bestemming niet helemaal onbekend, zoals bij een SRPRS.ME reis, maar deze reis is puur op de kosten van een vlucht geboekt en dat kan ik iedereen aanraden!