My Travel Secret ...
Menu
Azië / India

Verborgen pareltjes: Bagh Sarai Resorts, Bandhavgarh National Park (India)

Home » India » Verborgen pareltjes: Bagh Sarai Resorts, Bandhavgarh National Park (India)

Voor onze reis door India ging ik op zoek naar de leukste plek om te verblijven in de buurt van Bandhavgarh National Park. Bandhavgarh staat bekend als één van de beste plekken in India om tijgers in het wild te spotten en is daardoor druk bezocht. Het aanbod accommodaties liep erg uiteen, van ultra luxe en dus extreem duur (meer dan 900 euro per nacht!) tot betaalbaar, maar totaal sfeerloos. Ik ging op zoek naar een plek die betaalbaar was, die sfeer uitstraalde én die gunstig was gelegen. Uiteindelijk vond ik één van de leukste plekken die wij tijdens onze reis hebben bezocht: Bagh Sarai Resorts.

De naam Bagh Sarai Resorts vind ik zelf een beetje misleidend. Bij een resort denk ik al snel aan groot en massaal. Bagh Sarai is verre van dat, het is juist erg knus en huiselijk. Bij aankomst worden we vriendelijk ontvangen door de eigenaar van Bagh Sarai, Neeraj. Samen met hem drinken we thee en binnen no-time worden we overspoelt met de meest fantastische verhalen over expedities die hij in het verleden heeft gemaakt. Aan het einde van dit gesprek, is mijn bucketlist meteen weer een stuk langer. Bagh Sarai bestaat uit één grote eetzaal/receptie en 5 mooie, vrijstaande bungalows en ligt in de buffer zone van Bandhavgarh National Park. Wat ik erg fijn vond, is dat de bungalows van binnen erg ruim zijn en beschikken over warm stromend water. Ook heeft iedere bungalow zijn eigen terras, dat uitkijkt over een open vlakte, met in de verte het nationale park. Bij de bouw van de bungalows is erg gelet op het gebruik van natuurlijke producten, waardoor het klimaat van binnen erg prettig is.

Bagh Sarai Resorts, Bandhavgarh National Park

Bagh Sarai ligt niet, zoals de meeste accommodaties, in de buurt van de populairste gate van Bandhavgarh National Park, de Tala gate, maar op 5 minuten rijden van de Magdhi gate, wat eveneens een goede uitvalsbasis is voor het spotten van tijgers in het wild. De Tala zone ligt op ongeveer 30 minuten rijden en de Kithauli zone op 10 minuten. Uiteraard kun je vanuit Bagh Sarai Resorts tijger safari’s regelen en met een beetje geluk gaat Neeraj zelf ook mee. Hij is erg ervaren in het spotten van wildlife en wees gerust…tijdens de safari’s praat hij een stuk minder dan normaal ;-) Wat ook erg leuk is, is om vanuit Bagh Sarai Resorts een korte trekking te voet te maken. Maar ga nooit alleen op stap, neem altijd één van de personeelsleden van Bagh Sarai mee, want ook in de bufferzone zou je tijgers tegen kunnen komen. Ben dus voorzichtig!

Helaas konden wij niet langer dan 2 nachten bij Bagh Sarai Resorts blijven (2,5 week is natuurlijk helemaal niks voor India), maar wat zou ik graag nog een keer terug gaan. Bagh Sarai is een ontzettend bijzondere plek, met fijne mensen. Niks geen massa toerisme, maar een plek waar je genieten van de rust en de prachtige omgeving. Heb je plannen om ook naar India af te reizen en wil je graag tijgers in het wild zien? Check dan zeker Bandhavgarh National Park en Bagh Sarai. Je zult hier geen spijt van krijgen!

Bagh Sarai Resorts, Bandhavgarh National Park

Praktische info

Voor individuele reizigers is Bagh Sarai het makkelijkst bereikbaar per taxi of bus vanuit Umaria (30km) of Katni (90km). Deze steden zijn beiden goed bereikbaar per trein. De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Jabalpur (160km) Kom je vanuit Kanha National Park of Khajuraho, dan is het het makkelijkste om een taxi te huren. Dit kost je ongeveer 4500-5000rp en de rit duurt zo’n 5 uur.

Houd er rekening mee dat het s’ochtends vroeg erg koud kan zijn in Bandhavgarh National Park. Neem dus extra kleding mee! De jeepsafari’s beginnen s’ochtends rond 6-6.30u en het is écht heel koud, ben dus voorbereid. Gelukkig loopt de temperatuur gedurende de dag al snel op tot over de 30 graden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Neeraj: enquiry@baghsarai.com  of  bel +91 9818680958 

Bagh Sarai Resorts Badhavgarh National Park
Thank you so much Neeraj for having such a great time at Bagh Sarai.

Check hier alle artikelen over India

India Travel Guide
* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer