My Travel Secret ...
Menu

Zo gebruik je de reisplanner

Wanneer je jouw ideale Amalfikust rondreis hebt gevonden kun je het reisplan helemaal naar jouw wensen aanpassen. Soms is dit zelfs noodzakelijk, bijvoorbeeld wanneer een vlucht niet goed aansluit op het programma of wanneer één van de geselecteerde hotels niet beschikbaar blijkt te zijn. 

Hoe je de online reisplanner precies gebruikt en hoe je de reis helemaal naar jouw wensen aanpast, beschrijf ik in dit uitgebreide stappenplan. 

Let op! Heb ik een persoonlijk reisplan voor je samengesteld, dan open je de persoonlijke link die ik naar je heb toegestuurd en klik binnen het reisplan linksonder op “reisoverzicht” Je krijgt nu een samenvatting te zien van de op maat gemaakte reis. Om de reis vervolgens zelf aan te passen, ga je hieronder naar stap 2 en sla je stap 1 dus over.

Stap 1: start met het samenstellen van jouw ideale reis

 • Klik op de boekingsknop
 • Selecteer de gewenste reisdatum
 • Pas eventueel het aantal reizigers/kamers aan
 • Pas eventueel de luchthaven van vertrek aan
 • Klik op “bekijk reisvoorstel

Aanvulling: tenzij anders vermeld, gebruik ik standaard Amsterdam (Schiphol) als vertrekpunt voor de rondreizen naar de Amalfikust. Het aanbod vluchten tussen Amsterdam en Napels is namelijk het grootst. Als alternatief, kun je ook vertrekken vanaf Brussel Charleroi en in het zomerseizoen (april t/m oktober) ook vanaf Brussel Zaventem (dagelijks) of Eindhoven Airport (woensdag en zaterdag). 

Vul alle gegevens in en klik op “bekijk reisvoorstel”

Stap 2: check het reisoverzicht 

Je krijgt nu eerst een samenvatting te zien van jouw geselecteerde reis. Automatisch wordt de beste vlucht voor jouw gewenste reisdatum geselecteerd en op iedere bestemming één van mijn vooraf geselecteerde (favoriete) hotels (indien beschikbaar). Je kunt de reis nu in principe direct boeken, maar ik vind het belangrijk om alles goed na te lopen en eventueel aan te passen. Dit laatste doe je door op “ga naar reisplan” te klikken. 

reisplanner amalfikust
Klik op “ga naar reisplan” om de reis naar eigen wens aan te passen

Stap 3: pas het reisplan aan

Om het reisplan aan te passen, klik je eerst één voor één op de buttons bovenaan de pagina. Je controleert of onderstaande gegevens juist zijn ingevuld: 

 • Thuislocatie: luchthaven van vertrek.
 • Aantal reizigers
 • Reisdatum
 • Autoverhuur: vul hier de datum in van de dagen dat je eventueel een auto wilt huren
 • Reis aanpassen: hier kun je de volgorde van je reis aanpassen en het aantal nachten per bestemming selecteren. Ook kun je een bestemming toevoegen of verwijderen. Let goed op dat het aantal dagen van jouw reis overeenkomt met jouw plannen. 

Let op! Wanneer je een auto wilt huren moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en een creditcard op naam van de hoofdbestuurder!

reisplanner amalfikust
Klik één voor één op de buttons onder de overzichtskaart om te controleren of alles juist is ingevuld.

Stap 4: controleer vluchtgegevens en hotel(s)

Wanneer je bovenstaande stappen hebt doorlopen, is het tijd om de geselecteerde vlucht en hotels te controleren en eventueel aan te passen. Wanneer ik een persoonlijk reisplan voor je samenstel zal ik op zoek gaan naar de meest gunstige vlucht voor jouw reis. Ik let daarbij voornamelijk op prijs en vertrek-en aankomsttijd. Je vindt de vluchtgegevens bovenaan het reisplan door op het vliegtuigje of “ticketgegevens” te klikken. Klik op “meer details” voor een overzicht van zowel heen-als terugvlucht. 

Klik op het vliegtuig icoontje om de geselecteerde vlucht te checken
reisplanner amalfikust
Overzicht van de geselecteerde vlucht

Wil je liever met een andere luchtvaartmaatschappij vliegen of op een andere tijd, dan kun je zelf heel makkelijk een alternatieve vlucht selecteren. Let vooral goed op vertrek-en aankomsttijd!

 • Klik op “ticket wijzigen
 • Je krijgt nu een overzicht van alle beschikbare vluchten, inclusief de meer (of minder) prijs. 
 • Tip: vink links in het menu het vakje “non-stop” aan om alleen een overzicht van rechtstreekse vluchten te zien. 
 • Jouw ideale vlucht gevonden? Klik op “toevoegen aan reisplan” 
 • Controleer voor de zekerheid of de juiste vlucht is toegevoegd door nogmaals op het vliegtuigje of “ticketgegevens”en “meer details” te klikken. 
reisplanner amalfikust
Klik op “toevoegen aan reisplan” om jouw ideale vlucht aan het reisplan toe te voegen

Wat je zojuist hebt gedaan met de vlucht, doe je nu ook per bestemming met de geselecteerde hotels. Wanneer ik een persoonlijk reisplan voor je heb samengesteld, ga ik voor jou op zoek naar de meest ideale hotels. Ik let daarbij o.a op prijs, vervoer (reis je met of zonder auto?) en locatie. Het in mijn ogen beste hotel selecteer ik in het reisplan, maar geef je ook nog minimaal 2 alternatieve opties.

De hotels controleer je door naar de bestemming te scrollen en te klikken op het geselecteerde hotel (=groen gekleurd). Je krijgt nu een uitgebreide beschrijving van het hotel te zien, inclusief de geselecteerde kamer en overzichtskaartje van de ligging. 

reisplanner amalfikust
Per bestemming zie je in oogopslag welk hotel voor jouw reis is geselecteerd. Klik op de groene knop voor een uitgebreide beschrijving

Om te kijken welke hotels nog meer beschikbaar zijn en eventueel een ander hotel te selecteren doe je het volgende: 

 • Klik op “kies ander hotel” 
 • Je ziet nu een overzicht van alle beschikbare hotels, met bovenaan het geselecteerde hotel. 
 • Klik op “meer informatie” voor een uitgebreide beschrijving van ieder hotel.
 • Jouw favoriete hotel gevonden? Klik op “toevoegen aan lijst” om het toe te voegen aan jouw reisplan. 

Let op: het overzicht van geselecteerde hotels is een overzicht van hotels in een straal van 5 kilometer van de bestemming. Dit kan uiteindelijk dus ook een dorp of stad verderop zijn. In de beschrijving van ieder hotel vind je een overzichtskaart met de ligging van het hotel. Check dit goed. 

Klik op “kies een ander hotel” voor een overzicht van beschikbare hotels
reisplanner amalfikust
Klik op “meer informatie” voor een uitgebreide beschrijving van de hotels, inclusief overzichtskaartje van de locatie. Klik op “toevoegen aan lijst” om jouw favoriete hotel te selecteren voor jouw reis.

Voor iedere bestemming heb ik een lijst gemaakt met mijn favoriete hotels. Je herkent ze aan het “approved by My Travel Secret” embleem en ze staan automatisch bovenaan de lijst van aanbevolen hotels. Ik heb hotels geselecteerd met een top prijs/kwaliteit verhouding en die goed bereikbaar zijn met huurauto of het openbaar vervoer. Let daarom goed op de ligging! Omdat veel hotels langs de Amalfikust kleinschalig zijn, is het helaas niet altijd vanzelfsprekend dat mijn favoriete hotels beschikbaar zijn. 

reisplanner amalfikust
Je herkent mijn favoriete hotels aan het “approved by My Travel Secret

Wanneer je jouw ideale vlucht en hotel(s) hebt geselecteerd kun je eventueel ook nog per bestemming excursies en bezienswaardigheden selecteren. Dit doe je op dezelfde manier. Je kunt uiteraard ook zelf ter plekke kijken welke tours je wilt doen.

Belangrijk! Zodra je de reis helemaal naar jouw wensen hebt samengesteld, klik je rechtsboven op de pagina op “opslaan” Zo weet je zeker dat de wijzigingen niet verloren gaan. 

reisplanner airtrotter
Wijzigingen aangebracht aan jouw reisplan? Vergeet dan niet een keer extra op “opslaan” te klikken (rechtsboven)

Om te controleren of alles goed is opgeslagen, klik je vervolgens linksonder op de pagina op “reisoverzicht”. Je krijgt nu weer een overzicht van jouw complete reis inclusief de totaalprijs. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat er eventueel nog een extra bedrag bijkomt voor bagage. Dit verschilt per luchtvaartmaatschappij. 

Is alles naar wens? Dan kun je nu jouw droomreis gaan boeken! Check tijdens het boekingsproces nogmaals of alle gegevens juist zijn ingevuld. Denk daarbij niet alleen aan juiste reisdatum, hotels en vluchten, maar ook aan voornaam (zoals in paspoort!!) en paspoortnummer. Je kunt tijdens het boekingsproces ook extra bagage bijboeken. Eenmaal geboekt, gaat Airtrotter voor je aan de slag en kun jij gaan genieten van de voorpret.

Niet zeker van je zaak en wil je graag dat ik nog even met je mee kijk voordat je boekt? Dat kan uiteraard. Stuur me een berichtje via mytravelsecret@hotmail.com, met een link van jouw reis. 

Goed om te weten

 • My Travel Secret is geen reisorganisatie. De reis wordt geboekt via mijn partner Airtrotter, een innoverend bedrijf dat ook samenwerkt met bedrijven zoals Riksja Travel, Transavia en ANWB.
 • Je bent zelf verantwoordelijk dat alle gegevens juist zijn ingevuld en dat je in het bezit bent van geldige reisdocumenten, zoals geldig paspoort/identiteitskaart en eventueel rijbewijs.
 • Je reist altijd zelfstandig, maar hebt het voordeel van een pakketreis: een garantieregeling via VZR Garant, pakketkorting en iemand achter de hand indien er wijzigingen binnen je reis plaatsvinden. 
 • Tenzij je een huurauto boekt, ben je zelf verantwoordelijk voor de transfers tijdens de reis. Denk daarbij aan de transfer van en naar de luchthaven. 
 • Je sluit zelf, indien gewenst, een reis-en annuleringsverzekering af (aanrader!)
 • Eenmaal geboekt en heb je vragen of wil je iets wijzigen? Neem dan contact op met Airtrotter:
amalfikust
Geverifieerd door MonsterInsights