My Travel Secret ...
Menu
Azië / India

De leukste accommodatie van Agra (India): The Coral Court Homestay

 

Home » Azië » De leukste accommodatie van Agra (India): The Coral Court Homestay

 


 

Wanneer je een bezoek brengt aan de Taj Mahal, kom je er bijna niet onderuit om minimaal 1 nacht te verblijven in Agra, een (voor Indiase begrippen) kleine stad in het noorden van India. Zelf ben ik geen fan van steden en al zeker niet van Indiase steden. De drukte, de stank en de viezigheid doen mij al hyperventileren bij de gedachte dat ik er naar toe moet en daarom doe ik ook altijd mijn best om ze op één of andere manier te ontlopen. Helaas heb je soms geen keuze, want een bezoek aan dé Taj Mahal doe je niet zo maar even tussendoor. Dat doe je goed of je doet het niet, wat in houdt dat je op de dag van je bezoek, om 5 uur in de morgen op staat, om te genieten van de zonsopkomst bij dit prachtige bouwwerk. Het is daarom dus handig als je de nacht door brengt in Agra.

 

Eén van de voorwaarden van mij om dan toch in Agra te moeten verblijven, was dat ik op z’n minst in een fatsoenlijk hotel/guesthouse wilde overnachten. Niet cheap ass, tussen de kakkerlakken en slapen op een plank, maar iets leuks en gezelligs, waar ik, buiten de Taj Mahal om, niet persé nog de deur uit hoefde. Na wat online speurwerk, kwam ik uit bij The Coral Court Homestay. 

 

 

Accommodatie Agra

 

The Coral Court Homestay is een kleinschalige en kleurrijke accommodatie, die op slechts 5 minuten lopen van de Taj Mahal ligt. Het fijne is dat deze homestay in een doodlopend straatje ligt, ver genoeg van alle hectiek van de stad. Er zijn in totaal 5 kamers, allen ontzettend leuk en sfeervol aangekleed, in Indiase sferen. De host en zijn vrouw zijn erg behulpzaam en kunnen je helpen met het regelen van vervoer en geven je tips voor een bezoek aan de Taj Mahal. The Coral Court Homestay is top budget accommodatie. Wij betaalde 2000rp (ongeveer 30 euro) voor een 2 persoons kamer, inclusief ontbijt. Het is ook mogelijk om hier te lunchen en/of dineren.

 

Wij zijn, wegens tijdgebrek, uiteindelijk maar 1 nacht bij The Coral Court Homestay gebleven, maar het zou zeker geen straf zijn geweest, wanneer we hier langer hadden moeten blijven. Coral Court Homestay is een absolute aanrader en dé ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Taj Mahal.

 

Spreekt een accommodatie als The Coral Court Homestay jou aan?

 

 

Wil jij ook graag bij The Coral Court Homestay overnachten? Check dan hier de beschikbaarheid.

 

 

Accommodatie Agra

 

Accommodatie Agra

 

* Deze post bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer