My Travel Secret ...
Menu
Accommodaties / Azië / Indonesië / Sumatra

Verborgen pareltjes: Abdi Homestay, Harau Valley (Sumatra)

Home » Sumatra » Verborgen pareltjes: Abdi Homestay, Harau Valley (Sumatra)

Afgelopen jaar bezochten wij voor het eerst Harau Valley, een prachtige regio in west-Sumatra. Onder reizigers is deze regio misschien iets minder populair, maar als je het mij vraagt, is deze plek een absolute must-visit! Hetzelfde geldt voor de accommodatie waar wij verbleven: Abdi Homestay. Abdi Homestay is een plek waar je je direct thuis voelt en waar je uiteindelijk, in plaats van een paar dagen, liever een paar weken of zelfs maanden wilt blijven. Abdi Homestay is absoluut één van mijn onontdekte pareltjes.

Abdi Homestay is een kleinschalige accommodatie met een paar prachtige en goed onderhouden bungalows. De ligging is echt perfect, met weids uitzicht over de rijstvelden en in de verte de Sago berg. Achter de accommodatie heb je zicht op steile, kalkstenen rotsformaties en een waterval.

Abdi Homestay wordt gerund door eigenaar Ikbal en zijn vrouw Noni. Er zijn momenteel 5 2-persoons bungalows, maar ook 2 familie bungalows, die een aparte bovenverdieping hebben. De bungalows zijn van binnen eenvoudig, maar wel netjes. Toen wij er waren hadden niet alle bungalows een “echte” douche, wij moesten het bijvoorbeeld doen met alleen een mandi, een bak water met schep en stromend (koud) water. Voor ons geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen hier bij mee is.

Abdi Homestay Harau Valley
Uitzicht vanuit de bungalow

Er is vanuit Abdi Homestay genoeg te doen. Je kunt lopend de omgeving verkennen, maar je kunt ook een brommer huren, om zo net iets verder weg te kunnen. Er zijn in de omgeving verschillende (verborgen) watervallen die een bezoekje waard zijn. Wat ook een absolute aanrader is, is om met een gids de kalkstenen rotsen te beklimmen, om vervolgens een prachtig uitzicht over Harau Valley te hebben. Deze trekking is niet super zwaar, maar enige conditie is zeker wel aan te bevelen. Verder bieden Ikbal en Noni ook nog een kookcursus aan, waar ik veel goede dingen over heb gehoord, maar niet heb uitgetest, omdat ik nou eenmaal geen keukenprinses ben.

Harau Valley
Uitzicht over Harau Valley

Wij zijn uiteindelijk 3 nachten bij Abdi Homestay gebleven, maar hadden absoluut veel langer willen blijven. Helaas hadden we in totaal maar 3 weken de tijd voor onze rondreis door Sumatra, dus moesten we weer verder. Mochten we in de toekomst weer terugkomen en die kans is groot, dan gaan we zeker terug.

Bereikbaarheid Harau Valley

Harau Valley is met het openbaar vervoer niet rechtstreeks bereikbaar. Vanuit Padang of Lake Maninjau neem je eerst de bus naar Bukittinggi en hier stap je over op de bus naar Payakumbuh. Vanuit Payakumbuh is het nog ongeveer 20 minuten met de becak (brommertaxi) naar Harau Valley.

Je kunt uiteraard ook (via Abdi Homestay) een taxi regelen. Een taxi van Padang naar Harau Valley zal tussen de 400.000 en 500.000rp kosten (enkele reis).

Abdi Homestay Harau
Abdi Homestay Harau Valley

Op zoek naar nog meer tips voor een bezoek aan Sumatra? Check dan ook:

hotel west-Sumatra
Familie Bungalow, Abdi Homestay

Klik hier voor een overzicht van alle artikelen Sumatra

* Dit artikel bevat affiliate links. Lees hierover meer in de disclaimer