My Travel Secret ...
Azië

8 Plekken die je tijdens je Azië-trip niet mag missen

Soms kom je tijdens een reis op een plek die vanaf het moment van aankomst goed voelt. Zo’n plek die prachtig gelegen is, waar leuke mensen zijn en waar een heerlijke sfeer hangt. Vaak blijf je hier dan ook langer hangen dan vooraf de bedoeling was. Herkenbaar? Van dit soort plekken heb ik er in Azië verschillende die ik graag met jullie deel. Nieuwsgierig? Check dan onderstaande lijst van plekken die je, volgens mij, echt niet moet overslaan tijdens je trip door Azië.

 

1. Bukit Lawang, Sumatra

 

Mijn absolute favoriete plek in Azië is Bukit Lawang, een klein dorpje aan de rand van de jungle in het noorden van Sumatra. De eerste keer dat ik hier kwam, was samen met mijn vriend tijdens onze rondreis van 3 maanden door zuidoost-Azië. We hadden maar 2 weken te besteden in Sumatra en bleven in Bukit Lawang uiteindelijk een week, 3 dagen langer dan vooraf gepland. Toen ik in 2013 alleen door Indonesië aan het reizen was, besloot ik om terug te gaan. Ik wilde graag weer op jungle trek en zou na een paar dagen weer verder reizen door Sumatra. Ik bleef uiteindelijk 2 weken hangen! En ik was niet de enige. 2 Duitse backpackers die ik er trof hadden ook een maand uitgetrokken om Sumatra te ontdekken. Het werd uiteindelijk een maand in Bukit Lawang!! Ze vonden het zo fijn daar, dat ze geen zin meer hadden om verder te reizen. Het kon dus nog erger ;-) Wat er precies zo fijn is aan dit dorp? Sowieso de prachtige ligging aan de rivier, aan de rand van de jungle. Verder de ongedwongen sfeer en de locals die echt super relaxed zijn en graag een drankje doen met de toeristen. Heb je daar totaal geen zin in? Ook geen probleem, dan laten ze je gewoon met rust. No hard feelings!

 

Bukit Lawang Sumatra Azië

 

 

2. Pokhara, Nepal

 

Met Pokhara was het echt liefde op het eerste gezicht. Kan ook bijna niet anders, want oh wat is het er mooi! Ik kon me van te voren niet echt voorstellen hoe het is om oog in oog te staan met de Himalaya. Op het moment dat we in de het toeristisch centrum van de stad binnen reden konden we alleen maar roepen “Kijk ik zie een puntje!!” “Jaaa ik ook…daar nog één!!” En op het moment dat dan een groot gedeelte van het Annapurna gebergte zichtbaar is, ben je echt sprakeloos. Wat mooi!! Maar het zijn niet eens alleen de bergen die Pokhara zo speciaal maken, ook het  prachtige Fewa meer, de allerliefste mensen ever en het feit dat je vanuit hier echt te gekke dingen kunt doen, maken deze plek tot één van mijn favoriete plekken van Azië.

 

Pokhara Nepal, Azië

 

 

3. Hampi, India

 

Niet zo heel lang geleden schreef ik al een stuk over Hampi, mijn favoriete plek in het zuiden van India. Hampi lijkt op de set van een Flintstones film, zo onwerkelijk! Overal waar je kijkt grote rotsblokken, maar ook super mooie tempels. Door het centrum van Hampi loopt een rivier en als je vanuit Hampi bazaar de rivier oversteekt, kom je in het gedeelte waar je de leukste guesthouses vind en heerlijke eettentjes, met mooi uitzicht over de rivier, de tempels en/of de rijstvelden. Hier kom je al snel in de chill-modus en wil je eigenlijk niet meer doen, dan gewoon lekker genieten.

 

Hampi India Azië

 

 

4. Ubud, Bali

 

Zoals dat voor vele reizigers het geval is, ging één van mijn eerste reizen richting Azië naar Bali. Het was vlak na de bomaanslagen in Kuta en het was qua toerisme lekker rustig. Bali voelde direct goed en samen met chauffeur en gids verkenden we het eiland. We eindigden in Ubud en ondanks dat deze fijne plek niet aan het strand ligt, is het dé ideale plek in Bali, om lekker rustig aan te doen en vooral te genieten. Na deze reis zijn we 2 keer terug gegaan naar Bali en uiteraard ook naar Ubud, want Bali blijft speciaal voor ons. Het is in Ubud tegenwoordig wel een stuk drukker met toeristen, maar mij persoonlijk stoort het niet. Het is nog steeds een super relaxte plek, met een authentiek karakter. Uiteindelijk blijf ik hier altijd langer dan gepland.

 

Ubud Bali

 

 

5. Nyaungschwe, Myanmar

 

Toen wij 2 jaar geleden besloten Myanmar aan te doen tijdens een reis van 4 maanden door zuidoost-Azië wilde ik super graag overnachten in een mooie bungalow aan het Inle lake. Na wat zoekwerk bleek helaas, dat de meeste van deze bungalows ver boven ons budget te zaten. Daarom leek in Nyaungschwe overnachten de beste budget-optie. Ik dacht dat deze plek verder van het meer af lag, maar dat bleek niet helemaal te kloppen, omdat je vanaf hier heel gemakkelijk een boot kunt huren en zo het meer kunt verkennen. Bovendien bleek Nyaungschwe een super leuke plek te zijn om een paar dagen te verblijven. Je kunt hier fietsten huren en zo het echt Birmese leven ontdekken. Je kunt één van de vele kloosters bezoeken en zien hoe de monniken s’ochtends vroeg hun aalmoezen ophalen. En…je kunt hier heerlijke pannenkoeken eten bij het Inle Pancake Kingdom. Vergeet ook zeker niet één van de vele markten in de buurt te bezoeken. Er is iedere dag in een andere plaats markt, informeer daarom bij je guesthouse naar het schema.

 

Nyaungschwe

 

 

6. El Nido, Filipijnen

 

Bezoek je de Filipijnen dan mag je El Nido echt niet overslaan. El Nido is absoluut geweldig! Het is dé uitvalsbasis om de Bacuit Archipel te verkennen. Ga met een groep mee of huur een boot of kayak en je zult zien dat je in het paradijs bent beland. Het is absoluut geen straf om hier langer dan een week door te brengen. Houd er wel rekening mee dat er in El Nido geen pinautomaten zijn en dat een verblijf hier over het algemeen iets duurder is dan in de rest van de Filipijnen.

 

El Nido Filipijnen Azië

 

 

 

7. Phu Quoc, Vietnam

 

Toen wij in 2010 voor het eerst 3 maanden door zuidoost-Azië reisden kwamen we er achter dat het weer in Vietnam in december niet helemaal was wat wij er van verwachtten. In het noorden was het koud, zo’n 16 graden in Hanoi en in Sapa nog een stuk kouder. Het eerste wat ik deed, was een extra trui kopen, geen overbodige luxe bleek achteraf. In het midden van het land was het al iets beter, maar met 22 graden en bewolking nog steeds niet het ideale strandweer en we waren wel toe aan een paar dagen zon, zee en strand. We besloten een vlucht naar Phu Quoc, een eiland in het zuiden van Vietnam, te boeken. Totaal onvoorbereid kwamen we hier aan. Het was inmiddels net nieuwjaar geweest en het bleek dat het iets handiger was om vooraf accommodatie te regelen. Alles leek vol te zitten. Uiteindelijk verbleven we van de 5 dagen op 3 verschillende plekken, maar het maakte niet uit, want Phu Quoc was mooi, ongerept en de zon scheen er volop. We huurden een brommer, reden in 2 dagen tijd het hele eiland rond, over onverharde wegen en kwamen amper andere toeristen tegen. We stopten regelmatig bij prachtige, afgelegen stranden en maakten een trekking door de jungle. Ben je in Vietnam, breng dan zeker een bezoek aan dit prachtige eiland.

 

Phu Quoc

 

 

8. Luang Prabang, Laos

 

Ik ben over het algemeen geen stadsmens. Ik vind het al snel te druk, te chaotisch en na een paar dagen drukte aan mijn hoofd verlang ik naar rust. Toch staat de stad Luang Prabang in Laos in dit lijstje. Luang Prabang is met zo’n 50.000 inwoners ook zeker geen grote stad, maar meer een groot dorp en zo voelt het ook aan. Luang Prabang is prachtig gelegen aan de Mekong rivier en vanuit hier kun je leuke uitstapjes maken. Ook de markt is een bezoek waard. Luang Prabang is met stip mijn favoriete stad in Azië, don’t miss it!

 

Luang Prabang Laos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welke van deze plekken heb jij al eens bezocht? Ben je het met me eens of juist helemaal niet? En welke plek in Azië mag ik volgens jou zeker niet overslaan tijdens mijn volgende reis? Ik hoor het graag!

 

 

You Might Also Like...

15 Comments

 • Reply
  Linda | One Day Trip
  18 oktober 2015 at 06:18

  Wat een heerlijk lijstje!

  Van bovenstaande plekken ben ik alleen in Luang Prabang geweest. Snap wel wat je er zo fijn aan vond. De plek in Zuidoost Azië die ik het fijnst vond, is Georgetown op Penang (Maleisië). Op de terugweg van onze reis waren we er voor de tweede keer en zijn er toen een ruime week gebleven. Soms is het ook gewoon een gevoel hè…

  • Reply
   Sigrid
   18 oktober 2015 at 08:04

   Lekker he! Uiteraard weer een ontzettend even last van heimwee tijdens het schrijven ;-) Jaaa het zeker een gevoel. Een gevoel dat meteen goed is. Heerlijk gevoel ;-) Ik ben nog niet op Penang geweest, maar ik ga zeker Georgetown een keertje bezoeken!

 • Reply
  Vincent
  18 oktober 2015 at 08:42

  Jouw nummer 1 snap ik wel. Inderdaad een heerlijk relaxte plek. Zelf overigens maar een paar dagen geweest daar, omdat het onderdeel was van een rondreis. Maar Azië heeft zoveel mooie plekken te bieden. Nepal lijkt me ook wel wat bijvoorbeeld als ik je verhaal zo lees :-)

  • Reply
   Sigrid
   18 oktober 2015 at 09:19

   Nepal is echt zo fijn, lijkt me echt iets voor jullie ;-) Welke plek in Azie mag ik volgens jou absoluut niet missen?

 • Reply
  Sheelagh
  19 oktober 2015 at 08:56

  Ik ben alleen in Ubud geweest van dit lijstje. Phu Quoc lijkt me ook mooi, maar ik heb verder al wel veel gezien in Vietnam dus zou dara niet zo snel meer voor gaan. Anyway, genoeg te zien in Azië dus!

  • Reply
   Sigrid
   20 oktober 2015 at 17:24

   Er zijn altijd genoeg redenen om terug te gaan naar Azië!! Voor mij ook :-D

 • Reply
  Margo
  19 oktober 2015 at 09:40

  Heerlijk om dit allemaal te lezen. Ik ben net voor het eerst in Azië geweest en ik ben hooked :) Noord en Centraal Vietnam doorgereisd, en ik had dat gevoel van ‘hier is het goed’ meteen in Hoi An. Zo relaxed, zoveel rustiger dan Hanoi en zo mooi en pittoresk. Dat eiland in Vietnam zet ik op m’n lijstje :)

  • Reply
   Sigrid
   20 oktober 2015 at 17:21

   Ik heb getwijfeld om Hoi An ook op m’n lijstje te zetten, omdat ik het ook super fijn vond daar. Ik was er alleen 5 jaar geleden en een vriendin van me was er begin dit jaar en vond het vreselijk. Ze vond vooral de verkopers ontzettend opdringerig :-( Ik moet gewoon een keer terug om het nogmaals zelf te ervaren ;-)

 • Reply
  ivonne
  25 oktober 2015 at 08:17

  Wat gaaf, ik kan er diverse afvinken. Bukit Lawang, ik was er jaaaaren geleden met een groepsreis en heeft toen heel veel indruk gemaakt (heel Sumatra trouwens) dus daar wil ik zo graag eens terug. Hampi en Pokhara staan beiden op de verlanglijst. (De landen wel bezocht maar die delen nog niet). Ach, Azië is gewoon een heerlijk continent om te reizen! Hoi An vonden wij net als je vriendin ook niet zo boeiend, één van de minst leuke plekken van Vietnam. Combinatie van veel te toeristisch en veel te veel regen ?Vietnam is dus ook zo’n land waar ik helemaal verliefd op ben geworden.

  • Reply
   Sigrid
   25 oktober 2015 at 09:05

   Sumatra is fijn he? Had ik al verteld dat ik volgend jaar terug ga? Eindelijk!!! Grappig die verschillen in mening over Hoi An. Regen is wel echt killing. Echt heel jammer. Ik vond het wel echt heel leuk daar.

 • Reply
  Lizette
  10 november 2015 at 19:57

  Leuk lijstje! De eerste paar heb ik ook bezocht, de anderen zijn een mooie toevoeging aan mijn wensen lijstje. Azië is zo’n fijn continent!

  • Reply
   Sigrid
   12 november 2015 at 13:47

   Het ALLER fijnste ?

 • Reply
  Jacomijn - Safe and Healthy Travel
  23 november 2015 at 15:56

  Heerlijke plekken! Over de meesten kan ik uit ervaring mee praten :)

 • Reply
  cor duran
  27 april 2016 at 11:46

  Hoi Sigrid, het valt me op dat je geen plek benoemt in Thailand. Ben je daar niet geweest of hebben de andere plekken je voorkeur. Ik zou Chiang Mai zeker aanraden als je naar Thailand gaat.

  • Reply
   Sigrid
   27 april 2016 at 13:37

   Ha Cor, leuk jou hier te zien :-) Ik denk dat de andere plekken net iets meer de voorkeur hebben, maar je hebt gelijk, Chiang Mai zou heel goed in dit rijtje passen! Bedankt voor de tip.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.