My Travel Secret ...
Menu
Azië / India

Een terugblik op 3 weken India.

Home » India » Een terugblik op 3 weken India.

De laatste weken is het op My Travel Secret erg rustig geweest. Dit had zo zijn redenen en één van de redenen was dat ik druk bezig was met het voorbereiden van een té gekke reis door India. Dit nam naast mijn werk en Instagram zo veel tijd in beslag, dat ik nauwelijks nog aan bloggen toe kwam. Maar deze week kwam er al weer een einde aan deze toffe reis. Natuurlijk is 3 weken veel te kort voor dit immens grote land, maar oh wat hebben we weer genoten! Vandaag blik ik terug op 3 weken India.

Goa

Na een prima rechtstreekse vlucht arriveren we midden in de nacht op Mumbai Airport. We kunnen hier een hotel boeken, maar kunnen ook een paar uur doortrekken en de eerste de beste vlucht naar Goa nemen. We besluiten te kiezen voor het laatste. Het hotel dat we voor de eerste nacht hebben geboekt, blijkt meteen een grote tegenvaller. De ligging is wel prima, op loopafstand van Betalbatim beach, maar het personeel is ronduit onvriendelijk, de kamers stellen niks voor en het zit vol met Russen. En dat voor zo’n 50 euro per nacht! Neem van mij aan, je kan voor dat geld in India écht wel iets beters krijgen ;-) De volgende ochtend gaan we op zoek naar iets anders. Na wat speurwerk op internet besluiten we een brommer te huren en naar Cola beach te rijden. Cola beach staat bekend om haar prachtige groene lagune, maar al snel blijkt dat het ook over één van Goa’s mooiste stranden beschikt. Wij zien ons hier wel een paar dagen zitten, dus boeken een leuke bungalow aan de rand van de lagune.

Overdag trekken we er op uit met de brommer en gaan we op zoek naar meer mooie (onontdekte) stranden. Ook brengen we een bezoek aan een paar oude bekenden, het populaire Palolem beach en het nabijgelegen Agonda beach. Palolem zijn we nooit echt fan van geweest, het is zeker een mooi strand, maar voor ons is het er té druk. Agonda daar en tegen blijkt nog steeds zo fijn als 2 jaar geleden en voor de laatste 2 nachten boeken we hier een prachtige bungalow aan het strand. Na 5 dagen zon, zee, strand en duizenden palmbomen zit ons verblijf in Goa er op en is het tijd om af te reizen naar de jungle.

Terugblik 2,5 week India

Pench Tiger Reserve

Van Goa vliegen we met een tussenstop in Mumbai naar Nagpur, een stad in de staat Madhya Pradesh. Deze staat staat bekend om de vele tijger reservaten en onze eerste stop is bij het Pench Tiger Reserve. Van Pench hebben we geen hoge verwachtingen. De kans dat je hier een tijger spot is niet zo groot, maar omdat het op de route ligt lijkt het ons wel leuk om hier een dag te gaan kijken. We checken in bij Pench Jungle Camp, een super leuk hotel dat in de buurt van de hoofdingang van het reservaat ligt. Samen met één van hun naturalisten gaan we op 2 wildlife safari’s, één keer in de ochtend en één keer in de namiddag. In de ochtend staan we om 05.30u al klaar voor vertrek. Samen met de naturalist, een gids van het reservaat en een chauffeur gaan we er op uit. Vooral de ochtend safari in het Pench Tiger Reserve, blijkt later één van de hoogtepunten van de reis. Na ongeveer 2 uur spotten we hier namelijk totaal onverwacht een tijger! Maar naast deze tijger zien we nog veel meer mooie dieren waaronder Indiase bisons, jakhalzen, verschillende hertensoorten, wilde zwijnen en vele verschillende vogels.

Terugblik India

Kanha Nationaal Park

Vanuit Pench reizen we door naar Kanha National Park. De rit duurt zo’n 4-5 uur. Bij aankomst bij Singinawa Jungle Lodge weten we niet wat we zien, deze lodge ziet er namelijk echt zo ontzettend gaaf uit. De eerste dag brengen we een paar uur door bij het zwembad en maken we samen met de naturalist een wandeling over het terrein van Singinawa Jungle Lodge dat in de buffer zone van het nationale park ligt. Ook brengen we een bezoekje aan het castratie/sterilisatie project dat Singinawa momenteel runt in samenwerking met enkele dierenartsen uit Delhi. Erg leuk om dit als dierenartsassistente te zien. Op dag 2 gaan we weer op safari, zowel in de ochtend, als in de namiddag. Kanha is een stuk groter dan Pench en daardoor is het een stuk moeilijker om wildlife te spotten. Naast de “standaard” dieren zoals wilde zwijnen, herten en vogels, zien we wel een lippenbeer en enkele met uitsterven bedreigde Barasinghas, of te wel moerasherten. Ook komen wel in de buurt van 2 tijgers die aan het paren zijn, maar helaas zijn zij druk met andere dingen en laten ze zich niet zien. Op dag 3 besluiten we in de ochtend een extra safari te doen. Niet omdat we nog geen tijger hebben gezien, maar omdat we het park echt zo ontzettend mooi vinden, dat we het zonde vinden om s’ochtends in bed te blijven liggen. Goede keuze, want tijdens deze laatste safari zien we op de valreep toch nog een tijger.

foto-11-12-16-15-59-45

Bandhavgarh National Park

Het laatste nationale park dat we bezoeken is Bandhavgarh National Park. Dit park is relatief klein en staat bekend om de grootste dichtheid aan tijgers per vierkante kilometer. We checken in bij Bagh Sarai Resorts, een hartstikke leuke eco lodge die in de buffer zone van het park ligt. De eigenaar verwelkomt ons vriendelijk en overspoelt ons met verhalen over de (wildlife) expedities die hij in het verleden heeft gemaakt. De volgende dag gaan we op safari. Al snel signaleren we de eerste waarschuwings kreten van een aap. We wachten ongeveer 20 minuten af en zien vervolgens een luipaard het pad oversteken. Dit zagen we niet aankomen, want luipaarden zijn echt ontzettend moeilijk te spotten in Banghavgarh National Park. Het is onze geluksdag! Na enkele uren horen we weer een waarschuwings kreet en zien we al snel een Sambar hert uit de bosjes schieten. Het kan niet lang duren voor er een tijger volgt, vertelt de gids, maar hij heeft het mis, want weer springt er een luipaard uit de bosjes en steekt het pas over. Helaas zien we uiteindelijk geen tijger, maar ja wat doe je er aan? Het blijven wilde dieren, je kunt het dus niet afdwingen.

Terugblik India

Agra

Vanuit Bandhavgarh reizen we door naar Agra. Eerst 2 uur met de taxi richting Katni en daar stappen we op de trein naar Agra. De grootste fout die we maken is om de “Sleeper class” te boeken. 2 Jaar geleden hadden we hier prima ervaringen mee, maar dit keer is het echt één grote nachtmerrie! De wagon zit echt vol met jonge mannen, die constant op ons bed gaan zitten en vooral mij ongegeneerd bekijken. Ik voel me echt totaal niet veilig! Gelukkig hebben we in Goa een paar mooie, grote dekens gekocht waar we onder kunnen kruipen en ons van alles af kunnen sluiten. s’Nachts word ik wakker van mijn vriend die loopt te schelden op een man die bijna bij hem in bed was gekropen. Ik zie tevens dat de gang vol ligt met mensen die op elkaar gestapeld liggen te slapen. Waar zijn we in godsnaam beland? Nog nooit was ik zo blij dat het buiten weer licht werd, maar als blijkt dat we echt uren vertraging hebben, word ik echt zo ontzettend chagrijnig en ben ik echt helemaal klaar met deze rit. Uiteindelijk bereiken we na 18 uur ellende Agra. Om het nog erger te maken is het hier ontzettend mistig en zie je geen hand voor ogen. Niet erg handig als je hier speciaal voor één van de 7 wereldwonderen, of te wel dé Taj Mahal, komt. Helaas houdt de mist een mooie zonsopgang tegen, maar trekt het na een paar uur open en zien we de Taj alsnog prachtig verschijnen.

Terugblik India

Jaipur

We eindigen onze reis in de roze stad Jaipur. Het is onze eerste kennismaking met Rajasthan. We willen niet al te veel meer doen en boeken een mooi, authentiek hotel. In Jaipur ervaren we voor het eerst dat mensen om een fooi gaan vragen. Eerst de chauffeur die ons in ruil heel veel geld van Agra naar Jaipur rijdt en echt heel erg verbaast is dat we niet meer geven dan de afgesproken prijs, later bijna iedere werknemer van ons hotel en de jongen die ons rond rijdt met zijn tuk tuk. Wat is dit? Heb ik iets gemist? Hoezo? Luister, ik ben echt niet te beroerd om een fooi te geven, maar serieus? Op deze manier werkt het bij mij echt averechts ;-) Op zondag ochtend maken we een rondje door de oude binnenstad en bezoeken we het stads paleis. s’Avonds zien we een prachtige zonsondergang over de stad vanuit het Nahargarh fort. Verder doen we even helemaal niks en genieten we van de laatste uren in dit fascinerende land.

Check ook: Ontdek Rajasthan in India

Terugblik India