My Travel Secret ...
Menu
Latijns-Amerika

Reisdagboek: 1 week Aruba in snapshots

 

Afgelopen maand bracht ik 1 week door op het enige echte One Happy Island, Aruba. Samen met 2 super leuke meiden reisde ik af naar Oranjestad en ging ik op zoek naar wat er naast zon, zee en strand nog meer te beleven is op dit prachtige eiland. Vandaag een overzicht van 1 week Aruba in snapshots. Kijk je mee?

 

 

 

Na een lange vlucht vanuit Amsterdam landen we eindelijk op de luchthaven van Oranjestad. We worden opgewacht door de uiterst vrolijke Jasmine. Zij brengt ons naar ons hotel, Manchebo Beach Resort. Dit kleinschalig boutique hotel is gelegen op het mooiste stand van Aruba, Eagle Beach. Ik ben op slag verliefd op het prachtige uitzicht vanaf mijn balkon.

 

Klik hier voor meer informatie en de actuele prijzen van Manchebo Beach resort.

 

1 week Aruba

Mangel Halto, Aruba

 

Op dag 2 brengen we na het ontbijt, een bezoek aan Mangel Halto, een paradijselijk stukje Aruba. Het valt me op dat hier eigenlijk alleen maar lokale mensen zijn en verder geen toeristen. Helaas hebben we geen tijd om het oh zo heldere water in te duiken, want Dennis van Aruba Surf School staat op ons te wachten om te gaan SUPPEN. Voor wie niet weet wat SUPPEN is, het staat voor “Stand Up Paddle”. Je staat als het ware op een soort surfboard en peddelt jezelf vooruit. Op foto’s ziet het er altijd zo lekker makkelijk uit, maar in het echt vond ik het best tegenvallen. Waarschijnlijk kwam dit door het onstuimige water in het Spaans Lagoon en doordat ik net voor het einde nog even lekker vol op m’n bek ging. Beetje jammer natuurlijk ;-)

 

 

1 week Aruba

Zeiltrip met Jolly Pirates

 

s’ Middags gaan we zeilen op een piratenboot, ontzettend leuk, maar ook spannend, want het is altijd weer afwachten hoe erg ik zeeziek word. Onderweg gaan we snorkelen en op het einde van de trip mag iedereen nog even aan een touw het water in slingeren. Voor veel mensen duidelijk het hoogtepunt van de trip.

 

 

1 week Aruba

De Hooiberg, Aruba

 

Dag 3 beginnen we met het beklimmen van de Hooiberg, een heuvel van zo’n 165 meter hoog, die de vorm heeft van (hoe kan het ook anders) een hooiberg. Het beklimmen van de bijna 600 treden valt me zwaar, maar het uitzicht boven, maakt alles goed. Na de beklimming gaan we ontbijten bij een super leuk lokaal bakkerijtje (Huchada), waar we kunnen kiezen tussen allerlei lekkere lokale hapjes en heerlijke verse sapjes.

 

 

1 week Aruba

Street Art Tour, San Nicolaas

 

Na het ontbijt rijden we naar San Nicolaas en krijgen we een rondleiding in het Museum of Industry, waar we iets meer over de geschiedenis van het eiland komen te weten. Super interessant! Vervolgens hebben we een street art tour, die helaas door de regen voortijdig wordt afgebroken. Ontzettend jammer, want de kunstwerken in dit plaatsje zijn echt een bezoek waard.

 

 

1 week Aruba

Charlie’s Bar, Aruba

 

Lunchen doen we bij Charlies Bar, één van mijn favoriete plekken van het eiland. Dit rommelige, maar super gezellige café, serveert de meest heerlijke gamba’s en is een echte must visit voor iedereen die Aruba bezoekt.

 

 

1 week Aruba

Yoga @ Manchebo Beach Resort

 

Dag 4 start met een goddelijk ontbijt en een yogasessie bij Manchebo Beach Resort. Hoewel ik gek ben op Ashtanga yoga, blijk deze sessie niet echt mijn cup of tea te zijn. Op één of andere manier word ik te veel afgeleid door het iets te diepe decolleté van de lerares.

 

 

1 week Aruba

Arashi Beach

 

De rest van de dag mogen we zelf indelen en ik besluit de proef op de som te nemen door te gaan backpacken over het eiland of te wel te gaan reizen met het openbaar vervoer. Ik bezoek de noord-west kant van het eiland met o.a Arashi beach en de omgeving van de California Vuurtoren. Of backpacken in Aruba volgens mij een aanrader is, lees je later.

 

 

 

Tijd voor een nieuw hotel! We checken uit bij Manchebo Beach Resort en checken in bij het Renaissance Marina Hotel in hartje Oranjestad. Renaissance heeft 2 hotels op Aruba, één resort is adults-only en één resort speciaal voor families. Gelukkig voor mij zitten wij in het adults-only.

 

Klik hier voor meer informatie en de actuele prijzen van het Renaissance Marina Hotel

 

1 week Aruba

Flamingo Beach, Aruba

 

Zodra we bij het Renaissance Marina Hotel arriveren, weten we niet hoe snel we de boot moeten nemen naar Flamingo eiland. Dit eiland is exclusief te bezoeken voor gasten van de Renaissance hotels en de rit er naar toe duurt zo’n 10-15 minuten. Ik vind het te gek om de prachtige dieren van zo dichtbij te zien, toch bekruipt mij een naar gevoel. Zitten deze dieren hier omdat het goed is voor hun of zijn ze er alleen maar om de hotelgasten te vermaken?

 

 

1 week Aruba

Stadstour Oranjestad met Aruba Downtown Walking Tours

 

Op dag 5 starten we met een stadstour door Oranjestad. We lopen langs de belangrijkste monumenten en gebouwen van de stad. Ook maken we een tochtje met de tram en proeven we typisch Arubaanse lekkernijen.

 

 

1 week Aruba

Jeeptour met ABC Tours langs de ruige noordkust van Aruba

 

In de middag gaan we een hele andere kant van Aruba bekijken, dan dat we tot dan toe hebben gezien, we gaan namelijk een jeeptour maken langs de noordkust van het eiland.  Al snel begint het te hozen, terwijl wij in een open jeep zitten, maar gelukkig knapt het na een half uurtje op. Het landschap is verrassend mooi en heel erg ruig, iets wat ik nooit had verwacht.

 

 

1 week Aruba

Flying Fishbone restaurant Aruba

 

s’Avonds gaan we dineren IN de zee bij restaurant Flying Fishbone. Het is weer eens iets anders zullen we maar zeggen. De setting ziet er echt geweldig uit, zeker met zonsondergang. Praktisch is het niet helemaal, zeker niet als het vloed wordt, maar dat maakt niet uit bij deze “once in a lifetime” ervaring.

 

 

1 week Aruba

Noordkust Aruba

 

De laatste 2 dagen mogen we zelf indelen. Ik wil echt dolgraag naar het Arikok National Park en een natural pool  Helaas blijkt dit lastig op eigen houtje te regelen en zou met name de natural pool moeilijk bereikbaar zijn. Het werkt ook niet mee dat ik in Nederland te lui was om mijn nieuwe rijbewijs op tijd op te halen, dus een auto huren is helaas geen optie. Jasmine biedt uiteindelijk aan om me terug naar de noordkust te brengen (de schat!), niet naar het National Park, maar dit is al beter dan niks.

 

 

1 week Aruba

Spa @ Manchebo Beach Resort

 

Omdat een reis naar Aruba natuurlijk niet compleet is zonder een spa behandeling mét aloë vera, genieten wij van een heerlijke massage bij het Manchebo Beach Resort. De ambiance is echt helemaal top, met prachtige, open bungalows in Balinese style, direct aan het strand. Echt top!

 

 

Flamingo Island Aruba

Flamingo Island

 

De laatste dag besluit ik vooral niet meer te veel te doen en breng ik luierend door op Flamingo eiland. Helaas zit de reis er weer op, maar oh wat is het heerlijk geweest. Aruba blijkt veel meer te zijn dan alleen maar prachtige stranden en een helder blauwe zee. Aruba is ook ruig en avontuurlijk, iets waar ik persoonlijk nog veel meer van had willen zien.

 

 

Trekt Aruba jou als reisbestemming? Of ben jij er al ooit geweest? Wat is jouw ervaring? Ik hoor het graag! 

 

 

1 week Aruba

Uitzicht over Arashi beach, vanuit de vuurtoren

 

 

* Ik ging naar Aruba op uitnodiging van Aruba Tourism Authority.